Saldainiai su pistacijomis



Tai tokie pavasariniai sveiki saldainiai, kuriuose visas saldumas iš natūralių džiovintų datulių sukombinuotų su riešutais.
Šiuos saldainius švenčių metu galite dovanoti, vaišinti svečius ar lepinti save. Dovanojant svarbu rasti gerą pakuotę.  
Tai saldainiai iš Norvegijoje labai aktyvios ir populiarios daktarės Berit Nordstrand receptų klodų. Ji dirba su žmonėmis, kurie turi 'substance abuse problems' arba problemų su narkotinėmis medžiagomis. Taigi, galite ja pasikliauti, ji tikrai žino kaip atpratinti žmones  nuo cukraus! Ji ragina nepirkti saldainių, bet makaluoti riešutus ir sėklas patiems ir tokiu būdu pasigaminti sveikus batonėlius bei saldainius. Ką gi, bandome?

Saldainiai su Pistacijomis

Ingredientai:
10 džiovintų datulių
3-4 valg.š. kokosų aliejaus
2,5 dl kokoso drožlių
2,5 dl pistacijų riešutų
1 arb.š. vanilės
žiupsnelis druskos

Gaminame:
  • Išimkite iš datulių kauliukus. Supjaustykite datules. Susmulkinkite riešutus, galite naudoti ir kitus, nebūtinai pistacijas. Galite smulkinti peiliu arba blenderiu. Jeigu naudojate blenderį pamirkykite riešutus vandenyje 2-3 valandas.
  • Sumaišykite visus ingredientus išskyrus kokosų aliejų dubenyje. Dėkite 1/4 masės į blenderį ir smulkinkite iki kol iš visko pasidarys tešla. Įmaišykite ištirpintą kokosų aliejų į tešlą. Iš tešlos suformuokite rutulį ir dėkite į šaldytuvą atvėsti 30-45 minutėms.
  • Išimkite atvėsusią tešlą ir formuokite mažus rutuliukus. 
  • Rutuliukus galima valgyti tokius kokie jie yra arba apvolioti kakavoje, kokoso drožlėse ar ištirpdintame šokolade. 

SKANAUS!
 
Šaltinis: Berit Nordstrand Mat til Sinns, Fraiva, 2013.  

Komentarai