2016 m. balandžio 22 d., penktadienis

Žiedinių kopūstų blynai



Tai labai mieli blynai primenantys tokį senovinį patiekalą pavadinimu "švilpikai". Anyway, tai daug geresnis patiekalas, nes vietoj tradicinių miltų čia vartojami avižų miltai.
Ir būtinai pasikepinkite spirgučių prie jų. Labai tinka!

Ingredientai:

2 kiaušiniai
100 g žiedinio kopūsto aka kalafijoro
1/2 svogūno
1 česnako skiltelė
1 valg. š. garstyčių
200 ml pieno
60 g avižų miltų
druskos, pipirų
1-2 valg.š. sviesto (kepimui)
1 pakelis šoninės (pabarstyti/užlieti ant blynų)

Gaminimas:

Sutarkuokite kalafijorą, svogūną ir česnako skiltelę tarka arba prasukite juos visus blenderyje. Sumaišykite viską su likusiais ingredientais. Kepkite blynus sviestuotoje keptuvėje. Pakepinkite šoninę.


Šaltinis Sunnere livstil med Kristine Weber Cappelen Damm, 2016.

3 komentarai:

Migdoliniai blynai

Šiandien mane aplankė tame pačiame miestelyje gyvenanti draugė. Kadangi ji lankė mane ryte, tai iškepiau blynų su migdolų miltais. Jai patik...