2016 m. kovo 13 d., sekmadienis

Veganiškos salotos su viduržemio jūros sausainiais



Tai labai gaivios ir skanios veganiškos salotos, kuriose baltymų šaltinis šį kartą iš augalų. Kai atsibosta mėsa, galima pasigaminti ankštinių daržovių salotas.

Ingredientai:

1 dėžutė avinžirnių (170 g)
1 dėžutė raudonųjų pupelių
1 raudonas svogūnas
2 valg. šaukštai saulėje džiovintų pomidorų
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
1 valg. š. balzamiko acto
šviežio baziliko

Gaminame:

Susmulkinkite svogūną. Sudėkite visus ingredientus į dubenį ir išmaišykite.



Prie šių salotų labai tinka viduržemio jūros sausainiai.

Ingredientai:

2 kiaušinių baltymai
1 arb.š. druskos
1 arb.š. Sukrino
2 arb.š. psylliumo
1 dl migdolų miltų
1 dl sezamų sėklų

Gaminame:

Lengvai išplakite baltymus. Tada suberkite visus likusius ingredientus. Gerai išmaišykite. Suformuokite šaukšto dydžio sausainiukus ir dėkite juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Suplokite ir prispauskite tešlą prie kepimo popieriaus pirštais.
Kepkite sausainius 180 C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių. Per ilgai neperkepkite, nes sausainiai greitai kietėja.

Trynių neišmeskite, o pasidarykite Bearnaise padažą.
Skanaus!

Šaltinis: www.carolinebergeriksen.no

3 komentarai:

  1. Laba diena, šiandien ieškodama veganiškos alternatyvos užtikau jūsų bloga. Labai patiko! Tik norėčiau paklausti, jūs recepte buvo naudojami konservuoti ar švieži avinžirniai? Nes kiek esu girdėjus, konservuoti yra kiek labiau kreminiai ir sodresnio skonio. Ar jokio skirtumo nėra ir galima rinktis bet kuriuos?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ramūne, bet kurie avižirniai tiks, jeigu tingi mirkyt ir virt, imk konservuotus, jeigu ne - pirk normalius.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sutinku su Vyteniu, tiks ir pacios virti, ir konservuoti. Ačiū už pagyrą.

    AtsakytiPanaikinti