Graikiškų riešutų košė


Tai labai gardi ir įdomi košė, kuri tinka pusryčiams, ypatingai kai ryte norisi ko nors saldaus.

2 porcijos
Košei pasigaminti reikės visai nedaug ingredientų:
80 g graikiškų riešutų
6 datulių
1 dl vandens
Banano, cinamono, linų sėmenų papuošimui, pabarstymui 

Gaminame:
Riešutus ir datules pamerkite į vandenį kelioms valandoms arba per naktį. Nupilkite vandenį, nusausinkite riešutus ir kartu su datulėmis suberkite į blenderį ir susmulkinkite masę. Riešutus su datulėmis dėkite į puodą ir įpilkite 1 dl vandens.
Maišykite kol pasieksite norimą temperatūrą ar iki kol išgaruos vanduo.
Dėkite košę į dubenėlius, užpjaustykite banano ir užbarstyikite cinamono ir linų sėmėnų jeigu norisi.

Mano atveju buvo galima dar ilgiau pakaitinti košę, kad išgaruotų vanduo, bet man skystumas visai patiko. Taip kaip ir nesusismulkinę riešutai. Patiko kad buvo ką pakramtyti.
Tikiuosi patiks ir jums. 
Soti ir maistinga košė

Komentarai

  1. Datulės... Bananas? LowCarb?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, taip, ne low carb, bet ryte, tik ryte, galima kai norisi saldziai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Be to, nors datulės ir bananas turi daug fruktozės, bet tai neperdirbtas cukrus. Kitas momentas yra tas, kad košės pagrindas yra graikiški riešutai, kuriuose daug riebalų ir baltymų ir nedaug angliavandenių, vos 7 g šimte gramų riešutų. Baltymai ir sveiki riebalai neleidžia cukrui staigiai patekti į kraują, bet sustabdo tą procesą. Saldumą taip pat galima reguliuoti ir naudoti tik pusę banano papuošimui arba mažiau datulių.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą