2016 m. vasario 29 d., pirmadienis

Žiedinių kopūstų ryžiai



Tai Paleo receptas. Šie 'ryžiai' labai tinka prie keptos lašišos. Niekada nekils minčių, kad čia ne baltieji ryžiai. Su šiuo patiekalu pavyksta visiškai apgauti skonio receptorius.
4 porcijos
Ingredientai:
1 arb. š. sviesto arba lydyto Ghi
1 vidutinio dydžio smulkiai supjaustytas svogūnas
2 išspaustos česnakų skiltelės
1/2 sutarkuotos žiedinio kopūsto galvos
1 juostelėmis supjaustyta saldžioji paprika
1 arb š. tamari arba sojų padažo
2 smulkiai pjaustyti laiškiniai svogūnai
juodųjų pipirų

Gaminame:
Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą. Pakepkite svogūnus ir česnakus, kol šie sumikštės, tada suberkite žiedinius kopūstus ir maišydami kepkite 2 minutes. Suberkite papriką ir maišydami kepkite dar 2 minutes, tuomet įpilkite tamari arba sojų padažo. Suberkite laiškinius svogūnus, užberkite pipirų, šviežių svogūnų ir patiekite.

 Šaltinis: Claire Yates Optimali Sveikata Pagal Paleo Mitybą, Obuolys, 2013.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Migdoliniai blynai

Šiandien mane aplankė tame pačiame miestelyje gyvenanti draugė. Kadangi ji lankė mane ryte, tai iškepiau blynų su migdolų miltais. Jai patik...