2016 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Kokosinė sriuba su kariu ir jūros gėrybėmis

KOKOSINĖ SRIUBA KOKOSINĖ SRIUBA




Ši sriuba man labai patinka, nes joje ir šiluma ir egzotika viename. Tai azijietišką virtuvę primenantis patekalas, bet neišsigąskite ingredientų jai rasite bet kur. Ši nesudėtinga sriuba patinka net ir tiems, o ypač vaikams, kurie nemėgsta žuvies.
Ingredientai:4 porcijos
2-3 valg.š. extra virgin alyvuogių aliejaus
4 česnako skiltelės
½ raudono svogūno
1 paprika
 Apie 300 g žaliųjų pupelių (naudoju iš skardinės)
1 skardinė (400 g) kokosų pieno
500 g krevečių

 Prieskonių mišinys
1 valg.š. kario
½ arb.š. kumyno
1 arb.š. kalendros
1 arb.š. ciberžolės
 1 cm šviežio tarkuoto imbiero
2 raudonos kapotos aitriosios paprikos (čili pipirų)(išmeskite sėklas)
žiupsnelis mineralinės druskos
(Galima aitriąją papriką praleisti, jeigu norisi švelnesnio sriubos varianto)  

Gaminame:
·        Supjautykite papriką ir žaliąsias pupeles per pusę.
·        Susmulkinkite sovgūną ir išspauskite česnaką. Pakepinkite juos aliejusje keletą minučių ant vidutinės ugnies kol svogūnas suminkštės.
·        Suberkite papriką ir pupeles ir virkite dar 5 minutes.
·        Suliekite prieskonius ir kokosų pieną. Leiskite viskam palengva virti keletą minučių, kol viską maišote. Tada įmaišykite krevetes.
·        Nukelkite puodą  nuo viryklės. Galima dar užlieti žaliosios citrinos prieš patiekiant.
·        Aitrioji paprika priduoda stiprumo ir šilumos.
·        Super sriuba, tokia netradicinė ir paprasta. Skani ir kitą dieną jeigu likučius užsisaugosite šaldutuve.

Šaltinis: Berit Nordstrand Mat til Sinns. Fraiva. 2013.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą