2016 m. sausio 9 d., šeštadienis

Itališkas kiaulienos šoninės troškinys


Tai labai gera užkanda sušalus ar išalkus. Stipri ir pilna karštų daržovių bei gero riebaliuko iš kvapnios šoninės. Galima, tikrai galima kartais! Juk tai Low carb. Vietoj šoninės galima vartoti ir virtą arba rūkytą karką.
  
4 porcijos
600-700 g šoninės supjaustytos gabalėliais
Sviesto kepimui
1 svogūnas
1 poras
1 raudona paprika
2 česnako skiltelės
1 skardinė hermetiškai uždarytų kapotų pomidorų
 1 arb.š. stambiai maltų pipirų
 3-4 lapeliai šviežio arba 1 arb.š. džiovinto šalavijo
2 arb.š. sojos padažo

Gaminame:
Guldykite šoninės gabalėlius į šaltą keptuvę  su sviestu. Lėtai kaitinkite. Apkepinkite šoninės gabalėlius iki traškumo. Išimkite šoninę iš keptuvės ir padėkite ant lėkštės nusivarvėti.
Supjaustykite svogūną, porą ir papriką gabalėliais ir smulkiai sukapokite česnaką.

Pakepinkite svogūną ir česnaką didelėje keptuvėje, kol svogūnas taps skaidrus. Berkite porą, papriką, pomidorus ir prieskonius į keptuvę.
Viską užkaitinkite iki virimo ir visai sumažinę ugnį leiskite viskam pasitraukti skonių ir kvapų  10-15 minučių.

Pagardinkite viską druska ir prieskoniais, guldykite šoninės gabalėlius ant daržovių ir leiskite gabalėliams sušilti.

Kaip ten italai sako? Molto buona! Labai gerai!
Šaltinis: 1

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Migdoliniai blynai

Šiandien mane aplankė tame pačiame miestelyje gyvenanti draugė. Kadangi ji lankė mane ryte, tai iškepiau blynų su migdolų miltais. Jai patik...