2015 m. gruodžio 10 d., ketvirtadienis

Žuvų piršteliai










Tai labai nesudėtingas žuvies pirštelių receptas. Kai juos paragausite, į senuosius pirštelius nenorėsite net žvilgtelėti. Šiuose piršteliuose nėra nei glitimo, nei kokio kito priedo, kuris pakeltų cukraus lygį jūsų kraujyje iki pat dangaus, o vėliau blokštų žemėn. Šie piršteliai yra maistingi, nes yra pilni baltymų ir gerųjų riebalų.

Beje, šis receptas Instagrame sužavėjo net ir tvirto kūno puoselėtojus, tokius kaip būsimą policininkę ir kūno lavintoją, kuris dar patarė, kad žuvį prieš kepant galima apvolioti ir sėlenose vietoj riešutų. Man riešutai  patiko labiau, nes jie priduoda kokio tai saldumo, skanumo ir riebumo.   

Ingredientai:
500 g baltos žuvies
3 kiaušiniai (jeigu nenorite vartoti kiaušinių, galite vartoti linų sėmėnų ekstraktą)
300 ml maltų migdolų arba kokių nors kitų riešutų, bei sėklų
Druskos
Pipirų

Skoniui paaštrinti galima riešutų miksą pagardinti džiovinta paprika, džiovintais bazilikais ar parmezanu.

Gaminame:
  • Suplakite kiaušinius šakute.
  • Susmulkinkite riešutus ir sėklas smulkintuve. Į mišinį galite įdėti prieskonių, žolelių, druskos ir pipirų.
  • Supjaustykite menkės filė į piršto storumo gabalėlius.
  • Pirmiausiai pamirkykite žuvies gabalėlius kiaušinyje, o paskui riešutų mišinyje.
  • Guldykite apvoliotus gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Šaukite skardą su piršteliais 25 minutėms į orkaitę įšidlytą iki 175° C.
  • Po 25 minučių kai piršteliai pageltonuos ir pakvips ,galite pirštelius traukti iš orkaitės. Tik prižiūrėkite, kad per daug neapskrustų plutelė.
Piršteliai skanūs ir kitą dieną ištraukti iš šaldytuvo. Skonis toks tarsi tai būtų nesaldūs sausainiai.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Kadangi piršteliai sausoki, man patinka juos mirkyti į graikiško nesaldaus jogurto ir Sambal Oelek, becukriame aitriame turkiškame padažo mišinyje. Jį galite pasigaminti taip: 3 šaukštai graikiško jogurto ir 1 arbatinis šaukštelis Sambal Oelek. Jeigu skubate užteks ir tų dviejų ingredientų, bet jeigu norite dar daugiau skonio įpjaustykite į jogurtą svogūno laiškų. Viską sumaišykite.
Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Migdoliniai blynai

Šiandien mane aplankė tame pačiame miestelyje gyvenanti draugė. Kadangi ji lankė mane ryte, tai iškepiau blynų su migdolų miltais. Jai patik...