Nesaldūs Ryto Blynai






Le receptas

4 porcijos
2 valg. š. avižų sėlėnų
2 valg.š. psyliumo (balkšvųjų gysločių skaidulų)
1/2 arb.š. druskos
2 kiaušiniai
1,5 kiaušinio baltymas
50 ml pieno
75 g liesos grietinės (Norvegijoje Creme Fraiche Lett)
sviesto kepimui
Įdarui:
4 gabalėliai kumpio
4 gabalėliai sūrio
 paprikos
(Įdaras gali varijuoti. Naudokite agurką, vytintą dešrą.) 

 Gaminame:

1. Sumaišykite sėlenas, psyliumą ir druską, įmuškite ir kiaušinius, kiaušinio baltymus, pieną ir grietinę. Viską suplakite. Leiskite tešlai pasipūsti.

2. Įliekite porciją tešlos į karštą keptuvę ant ištirpinto sviesto. Paskirstykite tešlą kepimo mentele, mat dėl psyliumo tešla darosi ne tokia skysta, o daugiau tąsi. Kepkite blyną iš abiejų pusių kaip paprastą blyną. Atvėsinkite.

3. Sūrį, kumpį, supjaustytą papriką suvyniokite į blyną ir patiekite.

Labai simpatiškas pusrytis!  

Komentarai