2015 m. gruodžio 30 d., trečiadienis

Konjako triufeliai

Šokoladas & konjakas



Tai labai šventiški triufeliai. Be to tai tikrasis LCHF: šokoladas, girietinėlė, sviestas. Tiks naujametinei nakčiai ir per šventes prie kavos, po sočių pietų.

Maždaug 45 rutuliukams reikės:
400 g tamsaus šokolado minimum 70% kakavos
200 ml grietinėlės
2 valg. š. kambario temperatūros sviesto
Apie 100 ml konjako
100 g ištirpinto šokolado triufeliams padengti
Kakavos miltelių (jeigu norisi)

 Gaminame:

Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Tai užtruks 1 minutę arba iki kol šokoladas ištirps.
Mažame puode pašildykite greitinėlę. Maišydami po truputį pilkite šiltą grietinėlę į šokoladą. Šokolado masė su grietinėle turi būti visiškai glotnūs. Supilkite konjaką.
Pagaliau įmaišykite sviestą sukapotą mažais gabalėliais.
 Visiškai atvėsinkite šokolado mišinį. (Tai užtruks keletą valandų). Formuokite iš šokolado mišinio nedidelius rutuliukus.
Atšaldykite rutuliukus šaldytuve.
Ištirpinkite 100 g šokolado. Apvoliokite triufelius ištirpintame šokolade, o kai jie kiek atvės kakavoje.

Nupurtykite kakavos perteklių nuo triufelių. Laikykite triufelius sandarioje dežutėje šaldytuve. Charmant! 

 Tamsus kaip Naujametė naktis




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą