2015 m. gruodžio 20 d., sekmadienis

Aštrūs imbieriniai sausainiai su migdolų miltais


New York, New York!
Šiais metasi ruošiausi kepti dvejus sezoninius imbierinius sausainius, bet kol kas dar išsikepiau tik šiuos. Jie paimti iš William Davis knygos Kviečių pilvas. Tai yra mikšti sausainiai iš kurių namelių, sagučių ar eglučių nesuformuosite kadangi  tešla yra kaip torto, o ir vėliau sausainiai išlieka mikšti, apdžiūsta tik palikti stovėti atvirai kambaryje, virtuvėje, o dėžutėje ir šaldytuve išlieka mikšti.
Ingredientai:
200 g migdolų miltų
200 ml smulkiai kapotų graikinių riešutų
3 valg.š. kokosų drožlių
2 valg. š.  Stevija saldiklių mišinio
2 arb. š. malto cinamono
1 arb.š. malto imbiero
1 arb.š. tarkuotų muskatų
1 arb. š. kepimo miltelių
200ml kokosų pieno
200ml alyvuogių aliejaus arba lydyto sviesto
50 ml vanilės sirupo be cukraus, naudojau Fiber Sirup Clear
3 švelniai suplakti dideli kiaušiniai
1 valg. š. tarkuotų citrinos žievelių
1 arb.š. gryno migdolų ekstrakto
Šlakelis nesaldinto migdolų pieno, jeigu reikia tešlai atskiesti

Kauburėliai


·        Įkaitinkite orkaitę iki 160 ° C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
·        Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, graikinius riešutus, kokosų drožles, saldiklį, cinamoną, imbierą, muskatus ir kepimo miltelius.
·        Kitame dubenyje sumaišykite kokosų pieną, aliejų ar sviestą, vanilės sirupą, kiaušinius, citrinų žieveles ir migdolų ekstraktą.
·        Į miltų mišinį supilkite kiaušinių mišinį ir maišykite tol kol viskas susimaišys. Jeigu reikia įpilkite 1 šaukštą pieno, kad tešla taptų torto konsistencijos.
·        Tešlą ant kepimo skardos dėkite 2,5 cm kauburėliais ir išlyginkite.
·        Kepkite 20 minučių.
·        Atvėsinkite ant grotelių.

Iš šios tešlos bandžiau suformuoti dvi, ne, tris formas: kauburėlius, formeles ir pailgus tradicinius sausainius. Autorius siūlo formuoti kauburėlius. Dar bandžiau tešlą dėti į formą ir galiausiai prisiminiau kaip seniau sukdavome sausainius per mėsmalę. Taigi  išspaudžiau ilgus sausainius, bet per kulinarinį švirkštą. Iš jų, kaip matote pirmoje nuotraukoje, pastačiau a la dangoraižį. :-) 

Variacijos su sausainiais ir juodu šokoladu.

Formelėse

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą