2015 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

Vištienos salotos su šonine

Šios salotos su virta vištiena yra skanios ir sultingos. Manau tinka svečiams pavaišinti, arba sau priešpiečiams. Dalių salotose daug, todėl kokius žirnelius ar smidrus galite ir praleisti, per daug nuo to salotos nenukentės, bet kuo daugiau daržovių, tuo geriau, žinoma. Jeigu maišosi po ranka koks smidras pasilikęs nuo naksčiau įmeskite, o jeigu ne, nieko tokio, nesustokite šių salotų gaminti dėl to kad kažko trūksta.



(4 porcijos)

4 šoninės gabalėliai
200 g virtos vištienos
40 g pievagrybių
 2 smidrai
pusė avokado
2 valg.š. liesos grietinės
100 g majonezo
1 arb.š. paprikos miltelių
druskos & pipirų
 50 ml žirnelių
Salotų lapų
 8 vyšniniai pomidorai


1. Iškepkite šoninę iki spragsėjimo. Išimkite iš keptuvės ir paguldykite šoninės gabalėlius ant popierinės servėtėlės, kad nusivarvėtų riebalai.
2. Supjaustykite vištieną į mažesnius gabalėlius, sukapokite pievagrybius.
3. Supjaustykite smidrus į trumpesnius kotelius ir užliekite verdančio vandens. Leiskite 2 minutes pasitraukti.
4. Supjaustykite avokadą į gabalėlius.
5. Sumaišykite grietinę su majonezu. Pagardinkite paprika, druska ir pipirais.
6. Sumaišykite avokadą, vištieną, pievagrybius, smidrus ir žirnius į padažą.
7. Sudėkite salotų lapus į lekštes, o ant salotų lapų sukrėskite vištienos salotas. Uždėkite ant viršaus šoninę bei pomidorus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą