2015 m. spalio 22 d., ketvirtadienis

HUMUSAS

 
Humusas, arba avinžirnių užtepas, yra tiršta minkšta avinžirnių pasta iš avinžirnių, sezamų sėklų, alyvuogių aliejaus ir česnako. Tai patiekalas kilęs iš Vidurinių rytų. 

Aš labiausiai humusą mėgstu su pjaustytom morkom, žirniais, saliero stiebais, žiediniu kopūstu, kitom daržovėm.

Žinovai humusą su daržovėmis pataria valgyti kaip užkandį vidury dienos arba kaip velyvą vakarienę.

Esu anksčiau išbandžiusi keletą humuso receptų, bet ne visada pavykdavo jį pagaminti iki galo. Būdavo sunku išgauti tą kreminę konsistenciją, o avinžirniai blaškydavosi blenderyje, tada desperatiškai pildavau vandens. Bet pagaliau radau receptą, kuris leidžia pasiekti norimą rezultatą. Šį receptą radau mano labai gerbiamos norvegų daktarės Nordstrand knygoje.

Pasirodo į humusą reikia įkrėsti truputį tahino (sezamų pastos). Tada viskas labai gražiai pavirsta kremine mase į kurią galite mirkyti savo daržoves.
Taigi, pristatau, paturbintą ir pavykstantį humusą. Tadah!

 HUMUSAS (2 minutės su blenderiu ir turite humusą)

200 g avinžirnių (virtų namuose arba iš skardinės)
1 valg. š. tahino 
1 skiltelė išspausto česnako
2 valg. š. extra Virgin alyvų aliejaus
1-2 valg.š. supjaustytų saulėje džiovintų pomidorų (kartais praleidžiu)
1/2 arb.š. kumyno (vietoj kumyno galite pabandyti ekologišką žemės riešutų sviestą)
1 valg.š. citrinos sulčių
4-6 valg.š. vandens 

 

PS Tai ne reklama, bet Lietuvoje bandyčiau įsigyti tahini čia: http://riesutusviestai.lt/



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą