Pica be kviečių


Picos pagrindas iš virto kalafijoro, tarkuotos mocarelos ir kiaušinių
Praeitą penktadienį išsikepiau picą be kviečių ir galiu jus užtikrinti, kad tikrai kepsiu ateinantį, nes man ši pica labai patiko. Receptą radau mediko kardiologo William Davis knygoje Kviečių Pilvas, leidykla Obuolys, 2014. Iš šios knygos ir cituoju šį picos receptą. Jeigu netikite, galite įsigyti, pasiskolinti knygą ir pasiskaityti receptą patys.



Man ši pica labai patiko. Sudedamosios dalys yra paprastos ir prieinamos. Nežinau, bet kažkodėl mano FB draugutės sakė: 'amerikoniška... nepritaikoma...nesuprantama...' Hm, ir taip ir ne...Daug kas receptuose pritaikyta lietuviškiems matmenims, pvz., coliai jau paversti į centimetrus, uncijos į gramus, bet vienas amerikietiškas matavimo įrankis paliktas - CUP/PUODELIS! Ir kas gi tas puodelis, atleiskit? Pagūglinus radau net straipsnį pavadinimu: 'Dear Americans, I am fed up with your stupid cup measurements'.
Amerikietiškas puodelis yra lygus 240 ml, Kanadietiškas, Australietiškas ir Pietų Afrikos puodelis yra 250 ml. Todėl recepte surašysiu jau lietuviškai virtuvei įprastus miligramus vietoje puodelio.



Picos pagrindo dalys:
1 žiedinis kopūstas
200 ml alyvuogių aliejaus
2 kiaušiniai
340 g susmulkintos mocarelos

Mėsos įdarui:

Apie 120 g dešros (pageidautina, nerūkytos), paprikos, maltos jautienos, kalakutienos ar kiaulienos
340 g picų padažo arba 170 g pomidorų tyrės

Daržovių įdarui:
Įvairiausių spalvų pjaustytų paprikų,
saulėje džiovintų pomidorų,
kapotų svogūnų arba svogūnų laiškų,
smulkintų česnakų,
šviežių špinatų,
alyvuogių,
kapotų pievagrybių,
pjaustytų brokolių ir šparagų stiebų
šviežių ar džiovintų bazilikų
šviežių ar džiovintų raudonėlių
jodųjų pipirų

60 ml tarkuoto parmezano

Gaminame:

Picos padas:

Pirmiausiai išgarinkite ar apvirkite žiedinį kopūstą. (Tai užtrunka apie 20 minučių, arba iki tol kol kopūstas suminkštėja.) Nusausinę kopūstą, sudėkite jį į didelį dubenį ir sutrinkite iki bulvių košės konsistencijos su kuo mažiau gabaliukų. Įpilkite 60 ml aliejaus, įmuškite kiaušinius, suberkite 240 ml mocarelos ir gerai viską išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Patepkite picos keptuvę ar didelę kepimo skardą vien šaukštu alyvuogių aliejaus. (Aš patepiau kepimo popierių, kurį ištiesiau ant kepimo skardos.) Supilkite žiedinio kopūsto ir sūrio mišinį ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir suformuokite apvalų picos blyną maždaug 1,25 cm storio.
Kepkite kalafijorų padą 20 min.


Picos įdaras:

Jei naudojate maltą mėsą, apkepkite ją keptuvėje, kol paruduos ir iškeps. Picos pagrindą išimkite iš orkaitės ir aptepkite picos padažu arba pomidorų tyre. Užberkite likusius 500 ml mocarelos, sudėkite daržovių ir mėsos įdarą, suberkite bazilikus, raudonėlius ir pipirus. Apipurkškite likusiu apiejumi ir pabarstykite parmezanu. Kepkite 10/15 min, kol išsilydys mocarela.

Supjaustykite picą gabalėliais ir sudėkite mentele į lėkštes.
Skanaus!


   Šaltinis: William Davis, Kviečių pilvas, Obuolys, 2014.

Komentarai

Rašyti komentarą