2015 m. rugpjūčio 3 d., pirmadienis

Braškių salsa


Prieš baigiantis vasarai dar turite pasidaryti šias braškių salotas arba kitaip braškių salsą.

Ši braškių salsa tinka prie maisto kepto ant žarijų.  Kaip aš suprantu - šašlykų.
Salsa iš ispanų kalbos reiškia padažas. O kokių tų salsų tik nėra! Ir pomirodų, ir meksikeitiška, ir mangų, ir obuolių ir kitų vaisių ir daržovių.




4 porcijoms reikės:

300 g braškių
1/2 agurko
1/2 ananaso
1 kivio
1 laimo
šviežio baziliko
šviežios mėtos
1/2 raudonos aitriosios paprikos
 trupučio druskos
1 arb.š. sutrintų rausvųjų pipirų

Gaminame: Supjaustykite braškes, ananasą, agurką ir kivį į mažus gabalėlius ir suberkite viską į dubenį. Nutarkuokite truputį laimo žievės ir išspauskite sultis iš pusės laimo ant vaisių.

Įmaišykite šviežias prieskonines žoleles, sutraiškytus rausvuosius pipirus ir susmulkintą aitriąją papriką. Padruskinkite.

Leiskite salsai pastovėti ir pasitraukti šaldytuve mažiausiai valandą.

Visi į lauką grilint!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą