Kokosiniai saldainiai



Pagaliau pavyko pasigaminti naminius 'bounty'. Pasirodo vieni žmonės skelbia netikrus receptus,  o kitais galima pasikliauti. Šiuo atveju ačiū medicinos daktarei ir daugelio kulinarinių knygų autorei iš Trondheimo Berit Nordstrand, kuri išsklaidė visas mano abejones ir parodė, kad įmanoma sėkmingai pasigaminti kokosinius saldainius namuose.

Neseniai rašiau čia, kad nepavyko pasigaminti bounčių, nes kokosų aliejus nešąla šaldytuve. Tačiau pasirodo žodis raktas yra ŠALDIKLIS, o ne šaldytuvas! Šaldiklyje viskas sušąla. O tokią sušalusią masę net įmanoma apvolioti šiltame šokolade ir niekas neišsileidžia. Žodžiu, saldainiai pavyksta.

Receptas:

5 dl kokoso drožlių
1 arb.š. vanilės esensijos arba 0,5 arb.š. vanilės sėklyčių
4 valg.š. ekologiško kokosų aliejaus
1/2 dl kokosų pieno
žiupsnelis mineralinės druskos
2-3 plytos šokolado (su daugiau nei 80 proc. kakavos) apie 160-240 g.

Gaminimas:

  • Ištirpdinkite kokoso aliejų ant silpnos ugnies. Sumaišykite kokosų aliejų, kokosų pieną, vanilino sėklas, druską ir kokoso drožles dubenyje. Pakoreguokite skystumą kol matysis, kad masė tikrai laikosi gerai kartu.  
  • Išklokite duonos formą kepimo popieriumi ir suspauskite masę į formą. Taip pat masę galima suspausti į silikonines formeles. Dėkite formą į šaldiklį kelioms valandoms.
  • Ištirpdinkite šokoladą vandens vonelėje. Ištirpdykite 1 valg. š. kokoso aliejaus ir įmaišykite į šokolado mišinį.
  • Išimkite kokosų pyragą ar formeles iš šaldiklio ir supjaustykite į nedidelius gabalėlius. Formelių nereikia pjaustyti. Panardinkite kiekvieną gabalėlį į ištirpdintą šokoladą ir guldykite ant kepimo popieriaus ir dėkite į šaldytuvą.
  • PATARIMAS: Pagardinkite patarkuota ekologiška (nes citrusiniai vaisiai yra gausiai purškiami) citrina ar apelsinu, cinamonu ar imbieru. 
  • LAIKYKITE šaldiklyje ar šaldytuve iki kol norėsis ko nors saldaus.    


Šaltinis: Berit Nordstrand Mat til Sinns, Fraiva, 2013.

Komentarai

  1. Kaip skaniai atrodo. Pasirodo kokoso aliejus gali būti naudojamas ne tik kosmetikoje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oho, kokia šauni parduotuvė! Reiks joje rimtai pasidairyti!

      Panaikinti
    2. Puikus receptas! Ačiū, kad pasidalinote. Tik turiu klausima, kas yra dl? (1/2 dl kokosų pieno)...:)

      Panaikinti

Rašyti komentarą