2015 m. balandžio 4 d., šeštadienis

Riešutų ir sėklų duona be glitimo


Savo draugučių paskatinta skelbiu šios unikalios duonos receptą. Joje nėra nei miltų, nei raugo, nei mielių, bet vis viena tai labai duoniška duona.
Ji skani, saldi ir užtenka vienos riekės per diena, savaitę, mėnesį. 
1 kepalas
2 dl saulėgrąžų gemalų
1 dl linų sėmenų
4 valg.š. psylliumo
2 valg.š. chia sėklų
1 dl lazdyno riešutų
1 dl migdolų
5 dl avižų be glitimo
5 džiovintų datulių, supjaustytų
1 arb.š. druskos
3 valg.š kokosų aliejaus
3 ½ dl drungno vandens

 

Gaminame taip:

1.   Sudėkite ir sumaišykite visus ingredientus dubenyje ir leiskite pastovėti viskam 2 valandas po rankšluosčiu.

2.   Įkaitinkite orkaitę iki 175‘ C.

3.   Suverskite tešlą į formą, kurioje kepsite duoną, ištiestą kepimo popieriumi, ir kepkite 30 minučių.

4.   Išimkite duoną ir kepimo popierių iš formos.

5.   Grąžinkite duoną su kepimo popieriumi atgal į orkaitę ir kepkite toliau ant grotelių.

6.   Kepkite dar 40 minučių, kad duona iškeptų ir pasidengtų traškia pluta.

7.   Atvėsinkite duoną ant grotelių.

3 komentarai: