2015 m. vasario 16 d., pirmadienis

Sūrio fritata


Fritata iš italų kalbos išvertus reiškia keptas arba kiaušinienė. Fritatos Italijoje yra gaminamos pagrinde su kiaušiniųais, mėsa, daržovėm, sūriais, bei makaronais.

7 fritatos
8 kiaušiniai
6 valg.š. grietinėlės
3 valg. š. rikotos
2 valg.š. tarkuoto parmezano
3 valg.š. jarlsbergo sūrio arba kito geltono sūrio
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. pipirų
Šviežio raudonėlio arba čiobrelio (aš naudojau džiovintus)

 
1.   Sudėkite popierines formeles į mufinų dėklą arba naudokite dvigubas popierines formeles, kad neišbėgtų turinys. Masė yra skysta kaip omletas.

2.   Sumaišykite visus ingredientus išskyrus prieskonius.

3.   Supilkite masę į mufinų formeles ir užberkite priekonius ant viršaus.

4.   Kepkite vidury orkaitės 180 C 10-12 minučių kol jie pageltonuos.

Patiekiami tik ką iškepti, nors galima valgyti ir atšalusius.
Laikosi šaldytuve dvi dienas. Tinka lauknešėliui ant rytojaus.
   
Šaltinis 2.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą