2015 m. vasario 15 d., sekmadienis

Azijietiški žuvies kukuliai


http://lowcarblietuva.blogspot.no/pietūs/azijietiški žuvies kukuliai
 Praeitą savaitgalį pavyko pagauti žuvį.


Šį savaitgalį jau nepavyko.

Kadangi pabosta valgyti žuvį keptą su svogūnais, šie Azijietiški kukuliai buvo tikras atradimas ir atgaiva.
Su šiuos receptu kiek daugiau darbo, bet tikrai verta pasistengti, nes patiekalas skanus. 

Reikės:

600 g menkės
1 kiaušinio
1 valg. š. sojos padažo
1 arb.š. sezamų aliejaus
1 išspaustos česnako skiltelės
1 valg.š. šviežiai tarkuoto imbiero
druskos ir pipirų
1/2 dl sezamų sėklų
1 valg.š. rapsų aliejaus
2 dl kokosų pieno, lieso
1valg.š. raudonos kario pastos
1/2 dl vandens
1/2 laimo sulčių

Gaminimas:

Sudėkite menkę, kiaušinį, sojos padažą, sezamų aliejų, imbierą, druską ir pipirus į virtuvės kombainą. Malkite kol viskas pavirs į vientisą masę. Iš faršo formuokite rutuliukus, apvoliokite juos sezamų sėklose ir dėkite į įkaitusią keptuvę su aliejumi. Apkepkite kukulius keletą minučių iki kol jie gražiai paruduos.

Supilkite kokosų pieną, kario pastą, vandenį ir laimo sultis. Leiskite viskam pastovėti ir pritraukti 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.


 Šaltinis: Ulrika Davidson, Kokebok om 5:2, Exlibris Media 2013.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą