Vištienos kepenėlių paštetas



Paštetas yra beveik norvegų nacionalinis patiekalas. Norvegai jį valgo pusryčiams, priešpiečiams, vakarienei, bei eidami pasivaikščioti - taip vadinamame 'på tur'.

Šį vištienos kepenėlių paštetą gaminame taip:

Ingredientai:

300 g vištienos kepenėlių
1 sauja grybų, sukapotų
3 česnako skiltelės, išspaustos
1/4 svogūno, smulkiai sukapoto
1 valg. š. sukapoto peletrūno lapų
nekaloringo purškiamo aliejaus (mačiau jo čia - www.kilo.lt)
1 valg. š. citrinos sulčių
žiupsnelis miltelinės stevijos
2 valg.š. kreminio sūrio
2 lauro lapai
Šviežiai maltų pipirų

Gaminame:

1. Sudėkite vištienos kepenėles, grybus, česnaką, svogūną ir peletrūną į nelipnų puodą ir pakaitinkite ant vidutinės temperatūros. Tada pavirkite viską 10 minučių, vis pamaišydami kol svogūnai suminkštės ir kepenėlės iškeps. Naudokite truputį nekaloringo purškiamo aliejaus jeigu produktai pradeda lipti prie puodo dugno. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite citrinos sultis, stevijos pudrą ir pagardinkite pipirais. Palikite viską atvėsti.

2. Kai viskas atvėsta sudėkite į blenderį kartu su kreminiu sūriu ir sutrinkite viską iki pašteto. Sukrėskite paštetą į keraminį dubenėlį, užlyginkite viršų ir uždėkite lauro lapą centre ant viršaus. Uždenkite indelį su paštetu maistine plėvele ir vėsinkite šaldytuve maždaug 1 valandą.

Paštetą tinka valgyti su neapdorotomis daržovėmis dar vadinamomis 'crudites'. Tam tiks 2 morkos ir 2 saliero stiebai. Supjaustykite abi daržovės į plonas juosteles, dažykite į paštetą  ir skanaukite.

Šaltinis: Laura Lamont, The New Low-Carb Diet Cookbook, Watkins Publishing Limited 2014, Kindle Edition.  

Komentarai

Rašyti komentarą