Riešutų pyragas















Sekmą dieną švęsk! Ta proga praėjusį sekmadienį išsikepiau riešutinį pyragą. Man jis taip patiko, kad noriu pasidalinti jo receptūra su jumis. (Kas liko pasidėjau į šaldiklį ateinančiam sekmadieniui.)

Šio pyrago pagrindas labai tiktų sūrio pyragui - taip vadinamam "cheesecake".

Pagrindui reikės:
250 g migdolų
50 g tamsaus šokolado su minimum 70 % kakavos
100 g Sukrino, kaip čia
1 arb.š. cinamono
3 kiaušiniai

Gaminame:

Sumalkite arba smulkiai peiliu sukapokite migdolus ir sutarkuokite tarka šokoladą.
Dubenyje sumaišykite migdolų masę, šokoladą, Sukriną ir cinamoną.
Gerai išplakite kiaušinius šluotele ir supilkite kiaušinių plakinį į sausą dalį.
Gerai viską sumaišykite mentele. Supilkite tešlą į gerai išsviestuotą 22 cm diametro pyrago formą.
Kepkite vidury orkaitės 180-200 C 20-25 minutes. Išimkite iš formos kai pyragas atvėsta.

Įdaras/ kremas

3 dl trintų spanguolių arba kitokių trintų šaldytų uogų
3 valg.š. Sukrino
3 dl riebios grietinės

Sutrinkite uogas su Sukrinu. Paplakite šiek tiek grietinę šakute. Įmaišykite uogas į greitinę. Padėkite riešutinį pagrindą ant pyrago lėkštės ir užtepkite ant jo kremą.
Galite pyragą papuošti pilnomis uogomis ir citrininės melisos lapeliais.

Variacija: Galite vietoj grietinės plakti grietinėlę. Vietoj migdolų galite naudoti kitokius riešutus arba sėklas arba maišyti.




Mano pastaba: Aš kepiau šį tortą iš migdolų. Tai tikrai sotus torčiukas, nepersivalgykite. Geriausia vienu metu suvalgykite vieną gabalėlį, o kas lieka meskite į šaldiklį kitam savaitgaliui.

Riešutinis, bet ne medinis.


Šaltinis 1


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Širataki lakštiniai

Kopūstų salotos - coleslaw

Kas tas SUKRINAS?