2015 m. sausio 29 d., ketvirtadienis

Riešutų pyragas















Sekmą dieną švęsk! Ta proga praėjusį sekmadienį išsikepiau riešutinį pyragą. Man jis taip patiko, kad noriu pasidalinti jo receptūra su jumis. (Kas liko pasidėjau į šaldiklį ateinančiam sekmadieniui.)

Šio pyrago pagrindas labai tiktų sūrio pyragui - taip vadinamam "cheesecake".

Pagrindui reikės:
250 g migdolų
50 g tamsaus šokolado su minimum 70 % kakavos
100 g Sukrino, kaip čia
1 arb.š. cinamono
3 kiaušiniai

Gaminame:

Sumalkite arba smulkiai peiliu sukapokite migdolus ir sutarkuokite tarka šokoladą.
Dubenyje sumaišykite migdolų masę, šokoladą, Sukriną ir cinamoną.
Gerai išplakite kiaušinius šluotele ir supilkite kiaušinių plakinį į sausą dalį.
Gerai viską sumaišykite mentele. Supilkite tešlą į gerai išsviestuotą 22 cm diametro pyrago formą.
Kepkite vidury orkaitės 180-200 C 20-25 minutes. Išimkite iš formos kai pyragas atvėsta.

Įdaras/ kremas

3 dl trintų spanguolių arba kitokių trintų šaldytų uogų
3 valg.š. Sukrino
3 dl riebios grietinės

Sutrinkite uogas su Sukrinu. Paplakite šiek tiek grietinę šakute. Įmaišykite uogas į greitinę. Padėkite riešutinį pagrindą ant pyrago lėkštės ir užtepkite ant jo kremą.
Galite pyragą papuošti pilnomis uogomis ir citrininės melisos lapeliais.

Variacija: Galite vietoj grietinės plakti grietinėlę. Vietoj migdolų galite naudoti kitokius riešutus arba sėklas arba maišyti.




Mano pastaba: Aš kepiau šį tortą iš migdolų. Tai tikrai sotus torčiukas, nepersivalgykite. Geriausia vienu metu suvalgykite vieną gabalėlį, o kas lieka meskite į šaldiklį kitam savaitgaliui.

Riešutinis, bet ne medinis.


Šaltinis 1


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą