2015 m. sausio 12 d., pirmadienis

Dumplainis ir granatas su jogurtu

Dumplainis - bulvinių šeimos augalas.


Tai yra valgis tarp valgymų, kuriam reikės dumplainio, kuris angliškai vadinasi 'physalis' ir kurio čia būna tik sezoniškai atgabento iš Kolumbijos, granato, anakardžių riešutų ir jogurto.

Ankščiau kiek esu bandžius dumplainį jis kvepėdavo šlapia mazgote. Panašus būdavo ir skonis. It's not that I eat mazgotės, bet bent jau įsivaizduoju jas taip.

Čia pasitaikė skanūs dumplainiai. Mano išvada - Lietuvoje ant tortų dumplainis būna jau prarūgęs.

Beje, valgyti desertą pusryčiams taip pat yra labai SMART dalykas. Desertuose daug angliavandenių ir jeigu jie valgomi vakare - nusės ant mikštų vietų. Ryte gi desertas bus tikrai išeikvotas per dieną.

Receptas:

100 g dumplainių perpjautų pusiau
1/4 granato
3/4 dl graikiško/ turkiško jogurto
Župsnelis vanilės
2 valg. š. skrudintų anakardžių

Išskobkite granato sėklas. Sukrėskite jogurtą į lėkštę ir užberkite vanilę. Ant jogurto užberkite dumplainius ir granato sėklas. Paskrudinkite riešutus sausoje keptuvėje ir užbarstykite ant viršaus.



Šaltinis: Ulrika Davidssons Kokebok om 5:2, Exlibris Media AS 2013.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą