2014 m. gruodžio 8 d., pirmadienis

Vištiena salotų lapuose



Jau kartą rašiau apie tuno suktinukus čia. Dabar dar gaivesni ir nekaltesni suktinukai, nes susukti į salotos lapą. Tinka priešpiečiams/ pietums.

2 porcijos

Vištieną reikės valandą pamarinuoti. Žemiau išvardinti ingredientai tik marinatui. Neišsigąskite!
 
360 g vištos krūtinėlės, smulkiai supjaustytos
1 maža česnako skiltelė
¼ raudono čili pipiro, smulkiai supjaustyto
½ laimo sulčių
1 sauja kalendros lapų (nebūtina)
1 valg. š. sojos padažo
½ arb. š. paprikos miltelių
1 arb.š. stevijos pudros
8 salotos lapų

 Guakamolė arba lietuviškai - avokadų grūstienė

½ avokado
¼ raudono svogūno, smulkiai sukapoto
1 mažos česnako skiltelės
8 vyšninių pomidorų (tiks ir paprasti)
1 ½ valg. š. natūralaus jogurto
½ arb.š. kajeno pipirų
Juodųjų pipirų  

Gaminame:
Sudėkite vištienos gabaliukus į dubenį kartu su česnaku, čili pipiru, laimo sultimis, kalendra, sojos padažu, stevijos pudra ir paprikos milteliais. Palikite viską marinuotis uždengę lipniąja plėvele šaldytuve bent valandai.

Tuo tarpu gaminkite guakamolę.

Guakamolė
Nulupkite ir iškaulinkite avokadą ir padėję ant lėkštės sutrinkite šakute. Sumaišykite svogūną, česnaką, pomidorus, jogurtą ir avokadą. Užbarstykite kajeno ir juodaisiais pipirais. Viską gerai sumaišykite.

Po valandos vištienos gabalėlius iškepkite nedegančioje keptuvėje ant silpnos kaitros. Kepkite pamaišant apie 5 minutes arba kol vištiena iškeps. Išdėliokite iškepusius gabalėlius į salotos lapus. Ant viršaus uždėkite guakamolės arba avokadų grūstienės.

Tik 10 g riebalų ir 16 g angliavandenių. Yay! 

Šaltinis: Laura Lamont, The New Low-Carb Diet Cookbook, Watkins Publishing Limited 2014, Kindle edition.

 
  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą