2014 m. gruodžio 9 d., antradienis

Sūrio ir riešutų keksiukai

kepiniai be miltų
Skounsai, yeee!
8 dideli arba 12 mažų paplotėlių (taip lietuviškai išsiverčia 'scones')  
80 g sviesto
120 g olandiško sūrio
4 kiaušiniai
120 g migdolų
120 g graikiškų riešutų
1 arb.š. kepimo miltelių
Alyvų aliejaus patepti formeles.

Ištepkite aliejumi formelių skardą. Jeigu naudojate popierines formeles tepti nereikia.
Ištirpdinkite sviestą, sutarkuokite sūrį ir lengvai išplakite kiaušinius šakute.
Sumalkite migdolus ir graikiškus riešutus virtuvės kombaine arba mėsos/ migdolų malimo mašinėle. Riešutus galima susmulkinti ir peiliu.
Sūrį, sviestą, migdolus ir graikiškus riešutus bei kepimo miltelius sumaišykite su išplaktais kiaušiniais.
Jeigu masė per tiršta įpilkite vandens. (Man to niekada neprireikė).
Paskirstykite masę į formeles.
Kepkite paplotėlius vidury orkaitės 180 C karštyje 15 minučių. Leiskite paplotėliams ataušti prieš išimant iš formelių.

Patarimas ne vežimas:
Šiuos paplotėlius galima užšaldyti, o šaldytuve dėžutėje jie gali išsilaikyti 2 dienas.

Paplotėliai yra tinkami įsimesti į rankinuką kai užklups netikėtas alkis vidury miesto džiunglių.
Šaltinis 1.

1 komentaras:

  1. Super sotūs keksiukai! Dar galima įdėti krabų lazdelių, arba rozmarino.

    AtsakytiPanaikinti