2014 m. gruodžio 15 d., pirmadienis

Omega 3 Riebalų Duona


Mažaangliavandenė duona.

Neseniai bandžiau išsikepti duonos iš mažai angliavandenių turinčios atnaujintos/ pagerintos/ patobulintos Lauros Lamont receptų knygos pavadinimu The New Low-Carb Diet Cookbook. Toje duonoje yra visi tipiški duonos ingredientai: pilno grūdo miltai, mielės ir jokių kiaušinių.
Šioje duonoje mažai angliavandenių.
Taip, tačiau kaip yra sunku išsikepti tokią tipišką duoną namuose! Reikia minkyt, kildint, laukt. Ir ne visada viskas pavyksta.

Taigi, aš tikrai grįžtu prie tikrosios low carb duonos be miltų, nes ją kepant visada viskas pavyksta. Tokią duoną kepti yra grynas malonumas. Vienas produktas, kitas, trečias supili ir kepi. Jokių minkymų ir kildinimų.

Taip atrodo visos duonos dalys:
Kitos dalys ir taip matosi. Su rodykle neparodyta: riešutai, sviestas, grietinėlė, kiaušiniai


Omega–3–Duona
200 g linų sėmenų
50 g sezamų sėklų                                                             
50 g lazdyno riešutų (arba saulėgrąžų gemalų)
50 g migdolų riešutų
50 g fibrex (cukrinių runkelių pluoštas) jei neturite, galite jį pakeisti 50 g maltų riešutų ar sėklų
2 valg. š. kepimo miltelių
50 g sviesto
100 ml grietinėlės
6 maži arba 5 dideli kiaušiniai
1 indelis grietinės

 1.    Sumalkite linų sėmenis blenderyje.
2.    Sumalkite sezamo sėklas ir riešutus taip pat blenderyje. Išberkite viską į dubenį.
3.    Įmaišykite fibrex ir kepimo miltelius.
4.    Ištirpdinkite sviestą nedideliame puode ir įmaišykite grietinėlę.
5.    Įmuškite kiaušinius ir iškrėskite į juos greitinę. Sumaišykite viską mikseriu iki vientisos masės.
6.    Sumaišykite sviesto mišinį su sausu mišiniu bei galiausiai su kiaušinių mišiniu.
7.    Leiskite viskam pabrinkti 5 minutes.
8.    Pilkite viską į popieriumi išklotą duonos formą talpinančią 2 l.
9.    Kepkite duoną ant žemiausios lentynos 190 C karštyje 1 val. 20 min.
10. Atvėsinkite ant grotelių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą