2014 m. lapkričio 2 d., sekmadienis

Moliūgų sriuba pagal Odetą

Moliūgų regata Ciuriche

Šiuo metu Šveicarijoje Ciuriche gyvenanti mano buvusi kolegė Odeta moka išvirti nepaprastai skanią moliūgų sriubą. Šį kartą paprašiau jos pasidalinti tuo ypatingu receptu čia. Ji mielai sutiko.

Odeta šią sriubą vadina alternatyvine.
 Žodis jai: 

Alternatyvi trinta moliūgų sriuba su apelsinais :) (Labai tinka sušalus ir peršalus)

Nebežinau tikrojo recepto ir tikru proporcijų, todėl rašau, kaip dažniausiai verdu:


• 2 didesni “butternut” moliugai (tinka ir hokkaido arba muskato moliūgai, bet man butternut skaniausi :)) (Truputis vizualios info apie moliūgų rūšis žr. apačioje)
• nuo 0,5kg iki 1 kg morkų (skaniausia proporcija: 2/3 moliūgo, 1/3 morkų)
• 2-3 skiltelės česnako
• 1 svogūnas
• saulėgrąžų aliejaus
• 1 l. vandens
• imbiero šaknies (apie 2 cm, čia sunku pasakyti, priklauso nuo storio, dar priklauso ir nuo to, kokia jūsų savijauta. Peršalus norisi daugiau)
• džiovintų čiobrelių
• moliūgo sėklų aliejaus (kokie 5 šaukštai)
• druskos, muskato riešuto (nebūtina)
• 2-3 apelsinų sulčių

Svogūnus, česnakus, moliūgą ir morkas supjaustyti kubeliais ar apkepinti saulėgrąžų aliejuje. Užpilti daržovių sultiniu, arba tiesiog vandeniu ir pavirti apie 20 min. Jei norite išvengti kepimo aliejuje - pakepinkite tik svogūnus ir česnakus, o moliūgą ir morkas virkite apie 30 min. Likus 10 min iki virimo pabaigos - įdekite džiovintas žoleles ir imbierą. Baigus virti - viską sutrinkite rankiniu mikseriu. Tada dėkite druską, muskatą ir sviežiai pačių spaustas apelsinų sultis. Sultys is pakelio - visiškai netinka, tada jau geriau visai nevirti šitos sriubos :). Moliugų aliejų pilti į sriubą jau lekštėje, prieš pat valgant.


Moliūgų sriuba su apelsinais. Sriubos nuotraukos mano, ne Odetos.
 


Nuotr. www.frukt.no
 


Nuotr. www.frukt.no




Moliūgų regata Ciuriche

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą