2014 m. lapkričio 23 d., sekmadienis

Burokų ir obuolių sriuba


 
Burokai man asocijuojasi su barščiais arba su burokėlių mišraine. Ši Škotiška sriuba yra gana įdomi nes kombinuoja burokus su obuoliais. Man tai – naujiena. Gal ir jums?

Receptas
½ kg šviežių burokų
1 valg. š. alyvų aliejaus
2 svogūnai, smulkiai supjaustyti
2 rūgštūs obuoliai, išdarinėti, supjaustyti laiveliais ir apipilti citrinų sultimis, kad neparuduotų
1 ½ l. vištienos arba daržovių sultinio
2 anyžiai
Druskos ir pipirų
Susmulkitnto laiškinio svogūno
1 valg. š natūralaus jogurto
1 arb .š. tarkuoto krieno

Manau, žinote ką toliau reikia daryti...
Burokai šiame recepte išverdami orkaitėje prie 200 laipsnių C, burokus sudėjus į indą su 1 cm vandens. Ten jie taip kepami kol pasidaro įmanoma į juos įkišti aštrų peilį. Ištraukus iš orkaitės perpilkite burokus šaltu vandeniu. Tegul ataušta, nes vėliau reikės supjaustyti.

Sušildykite aliejų puode. Pakepinkite svogūną puode su aliejumi iki kol svogūnas suminkštėja. Įberkite obuolius. Supjaustytus burokus taip pat įberkite ten pat. Supilkite sultinį, anyžius, pagardinkite druska ir pipirais ir leiskite ramiai sriubai virti 15 min. Išimkite žvaigždinį anyžių ir susmulkinkite viską rankiniu mikseriu. Patiekite su smulkiai pjaustytu svogūno laišku ir trupučiu jogurto bei krieno.

Sriuba labai tinkama užšaldyti.

 

Šaltinis: Mimi Spencer, Dr. Sarah Schenker 5:2 Dietens Kokebok, Gylendal 2014.    

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą