2014 m. lapkričio 8 d., šeštadienis

Šafrano Blynai - arba Lietuviškai - Apkepas


Originaliame Anikos Dahlqvist recepte šis patiekalas yra pavadintas Šafrano blynai, bet kai išsikepiau, pamačiau, kad tai gryniausias mūsų apkepas, tik gal plonesnis.

4-6 porcijos

2 dl varškės
3 kiaušiniai
1 ½ dl grietinėlės
1 dl migdolų
1-2 šaukšteliai medaus
½-1 g šafrano

Kepamas šis blynas 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Suplakite kiaušinius su grietinėle ir medumi. Į kiaušinių masę įmaišykite varškę su šafranu ir gerai susmulkintus (virtuvės kombaine ar peiliu) migdolus.
Ištepkite karščiui atsparų indą sviestu ir supilkite į jį plakinį. Kepkite 30 minučių arba kol blynas-apkepas sukietės ir pageltonuos.
Valgykite šiek tiek atvėsusį su plakta grietinėle ir uogomis. 

Šafranas suteikia specifinį skonį, tad jeigu norite tradicinio galite dėti vanilės vietoj šafrano.



Šaltinis: Annika Dahlqvist Matglede med Lavkarbo, Lille Måne, 2010
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą