Pomidorų sriuba



Ruduo, geras metas sriuboms
Šią sriubą šiandien atsišildžiau pietums. Ji labai tiko po pasivaikščiojimo sužvarbusiame rudeniniame ore.

Pomidorų sriuba
500 g pomidorų
1 svogūnas
½ šviežias čili arba 1 žiupsnelis čili miltelių
1 valg. šaukštas alyvų aliejaus
2 skardinės kapotų pomidorų
1 litras daržovių buljono
3 valg. š. alyvų aliejaus
½ arb. š. druskos
1 arb. š. pipirų
1 valg. š. kapoto baziliko/ raudonėlio arba ½ arb. š. džiovinto
2-3 kietai virtų kiaušinių

Gaminame:
Supjaustykite pomidorus skiltelėmis, svogūną skiltelėmis, sukapokite čili.

Pakepinkite svogūną ir čili puode su 1 šaukštu alyvų aliejaus, sumeskite šviežias pomidorų skilteles.
Pridėkite hermetiškų pomidorų, daržovių buljoną ir palikite viską virti 15 minučių.

Nuimkite puodą nuo viryklės ir susmulkinkite viską rankiniu blenderiu.
Įpilkite 3 šaukštus alyvų aliejaus ir pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais.

Patiekimas: 
 
Patiekite sriubą su kiaušinio riekelėmis.
Vietoj kiaušinio galite naudoti avokadą.
Galite sriubą gardinti grietine.
Jeigu norite daugiau skonio įpilkite 1 arb. š. Worcestershire padažo arba 1 arb. š. Tabasko padažo.  

Patarimas: Galite sriubą virti su 500 g vištienos filė gabalėlių ir įpilti grietinėlės jeigu norite sotesnio varainto.

 

Šaltinis: Hexeberg og Sakariassen Frisk med Lavkarbo: 100 Oppskrifter, Cappelen Damm, 2011.    

Komentarai