2014 m. spalio 22 d., trečiadienis

Avokado majonezas



Šiandien gaminau majonezą pagal danės sveikuolės Ninkos receptą. Pavyko gerai ir skonis tikrai nenuvylė.

Majoneze yra datulių, kurios turi mažai baltymų ir daug angliavandenių, todėl tai nėra jau labai mažaangliavandeniškas (low carb) receptas, bet sveikas tai tikrai.

Avokado majonezas 
2 ½ dl kedro riešutų
1 didelis prinokęs avokadas
6 datulės be kauliukų
2 valg. š. obuolių sidro acto
1 valg. š. citrinų sulčių
½ skiltelės česnako
½ arb. š. druskos

 Sumaišykite viską blenderyje.


PS

Jeigu esate peršalę ir kosite yra įrodyta, kad datulės pavirtos piene palengvina peršalimo simptomus ir kosulį. Tikriausiai tai dėl didelio cukraus kiekio jose ir kitų nenustatytų savybių.

100 g datulių pavirkite keletą minučių ½ litro pieno (karvės ar sojos). Suvalgykite datules su pienu. Galima įsidėti šaukštelį medaus.  
 
 
 

Šaltiniai: Ninka- Bernadette Mauritson Kjernesunn Familie: Slik Gjør du det!, Cappelen Damm 2010.

George D. Pamplona-Roger Frisk av Mat, Norsk Bokfrolag, 2014.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą