Anakardžių kubeliai su imbieru ir apelsinu

Nu fantastika, ne desertas! Kai pamačiau šiuos kubelius, pamilau iš pirmo žvilgsnio. Atrodo labai gražiai, o sudedamosios dalys tokios natūralios ir paprastos. Tačiau šis desertas, kubelis, pyragėlis yra truputį probleminis (žr. po receptu.)  Pirmą kartą gaminant, ne taip supratau receptą ir supyliau apelsinus su visu minkštimu. Taigi, dėmesio, reikia naudoti tik apelsinų sultis.

Sudedamosios dalys:
1 apelsinas
4 dl anakardžių riešutų
100 g džiovintų abrikosų
1 valg. š. šviežiai tarkuoto imbiero
150 g tamsaus šokolado, 75 % kakavos

 Gaminimas:
Nutarkuokite žievelę nuo apelsino ir padėkite į šalį. Perpjaukite apelsiną į dvi dalis ir išspauskite iš jo sultis. Sultis, riešutus, abrikosus ir imbierą sudėkite į virtuvės kombainą ir sumalkite viską iki vientisos masės. Iš riešutinės tešlos suformuokite 1 cm storumo stačiakampį.

Ištirpdinkite šokoladą ir užliekite jį ant riešutų tešlos. Apibarstykite tarkuota apelsino žievele. Padėkite šaltai.      

 
Kai viskas atvėsta, bent jau man, iškyla problemos kaip viską supjaustyti į tuos kubelius. Šokoladas suaušęs ir skyla, o masė apačioje lipni ir minkšta kaip marmeladas. Vienas iš būdų yra įkaitinti peilį karštame vandenyje ir pjauti labai atsargiai. Kitas būdas atšaldyti pyragą šaldymo kameroje, bet ne iki akmeninio kietumo, tik kokį pusvalandį, tada pjaustyti. Gal jūs rasite dar geresnį būdą! Pasidalinkite jei pavyks.      

Ilgesniam laikui šiuos kubelius galima užšaldyti. Galima netgi supakuoti į atskirus folijos gabalėlius kaip saldainius.

 
(Šaltinis: Ulrika Davidsons Kokebok om 5:2, Exlibris Media AS, 2014.)

Komentarai