2014 m. rugsėjo 18 d., ketvirtadienis

Salotos su brokoliu




Šios salotos yra sočios, o kombinacija neįprasta: brokolis, šoninė bei sūris.

Salotos su brokoliais ir šonine (bacon)

2-4 porcijos
100 g rūkytos šoninės 
1/2 raudono svogūno
1 brokolio galva
200 g cheddar'o sūrio

1. Supjaustyti šoninę gabaliukais ir pakepinti keptuvėje, kol suspirgs. Padėti spirgučius į šoną ant popierinio rakšluoščio, kad nusivarvėtų riebalai.

2. Smulkiai sukapoti svogūną ir brokolio galvą.

3. Brokolį nuplikinti verdančiu vandeniu, kad būtų minkštesnis. (Galima ir neplikinti.)

3.Sutarkuoti sūrį ir įmaišyti į salotas.

Padažas:

1 indelis majonezo (Hellmans arba kokio nors kitokio)
1 valg. š. raudono vyno acto
Sumaišyti sudėtines dalis ir užpilti ant salotų. Gerai iš maišyti.

Salotas galima gaminti ir be šoninės. Šis valgis gali būti valgomos ir kaip atskiras patiekalas, pavyzdžiui, priešpiečiams. Salotos tinka su visokia kepta ir skrudinta mėsa. Jeigu neturite cheddar'o, galima vartoti kitą sūrį, kuriame nedaug skonio.



Šaltinis: Dr. Sofie Hexeberg og Birthe Storaker Frisk med Lavkarbo: Frokost og Lunsj, Cappelen Damm, 2011.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą