2014 m. rugsėjo 24 d., trečiadienis

Kokosinė duona


Ši duona yra rupi ir maistinga. Nepasakyčiau, kad yra „my absolute favourite“, bet valgosi gerai su sviestu, varške, uogiene prie kavos ar arbatos. Kai ši duona kepa, kvapas namuose nuostabus! Tai dėka kokoso ir cinamono.
Beje, platus didelis puodelis yra įdomus gaminys iš Royal Doulton kompanijos, sukurtas ar įkvėptas maisto guru Gordon Ramsay. Ten galite rasti ir daugiau labai simpatiškų ir originalių indų.
Jeigu norite pasigaminti šią duoną, išverskite spinteles, susiraskite žemiau išvardintus ingredientus ir kepkite.

Sudėtinės dalys:
1 valg. š. fiber husk (psyliumo luobelių), kaip čia
1DL vandens
2 ½ DL kokoso drožlių
2 DL saulėgrąžų gemalų
1 ½ DL linų sėmenų
200 g kapotų migdolų
4 kiaušiniai
4 valg. š. kokoso aliejaus
1 valg. š. kardamono
1 arb.š. cinamono
Žiupsnelis druskos

1.     Sumaišykite psyliumo luobeles su vandeniu dubenyje ir leiskite pastovėti 5 minutes, kad išbrinktų.
2.     Įmaišykite kokoso drožles, saulėgrąžų gemalus, linų sėmenis ir kapotus migdolus ir kitas sausas dalis.
3.     Leiskite mišiniui pabrinkti 5 minutes.
4.     Sukrėskite duonos mišinį į kepimo popieriumi išklotą duonos formą talpinančią 1,5 l.
5.     Kepkite duoną ant žemiausios lentynos 160 C karštyje.
6.     Atvėsinkite ant grotelių.  

Šaltinis: Dr. Sofie Hexeberg og Birthe Storaker Frisk med Lavkarbo, Cappelen Damm, 2011.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą