2014 m. rugsėjo 24 d., trečiadienis

Įdaryti grybai? I don‘t think so.


Tai dar vienas patiekaliukas vietoj bulvių. Man jis pasirodė labai tinkamas kaip užkanda prieš valgymą. Estetiškai atrodo labai gerai ir yra geras pakaitalas įdarytiems kiaušiniams.
Šie grybai tai receptas iš Fedon  Lindberg kulinarinės mokyklos. Tai ką pakeičiau tai apviriau grybus sūriame vandenyje. Taip jie tampa minkštesni. Fedon'as to nedaro.

Lęšiais įdaryti grybai
4 porcijos
12 didelių portobelo grybų
1 valg. š. sviesto
2 askaloninių svogūnėlių, smulkiai supjaustytų
1 česnako skiltelės, sutraiškytos
2 valg. š. petražolės, smulkiai supjaustytos
Druskos
Pipirų
150 g virtų rudų/žalių lęšių
100 g migdolų, susmulkintų
100 g sutarkuoto parmezano arba čedaro

Paruošimas:

1.     Sušildykite orkaitę iki 180 C.
2.     Nupjaukite grybų kotelius ir susmulkinkite juos.
3.     Ištirpdinkite sviestą puode. Į sviestą suberkite grybų kotelius, askaloninius svogūnėlius, česnaką ir petražolę. Palikite pasitroškinti viską 5 minutes kol viskas suminkštės. Pagardinkite prieskoniais.
4.       Indą arba kepimo skardą, kuriame kepsite grybus, išpurkškite aliejumi. Suguldykite grybų kepurėles į indą ir užpildykite kepurėles lęšių mišiniu. Apibarstykite kepurėlių viršų tarkuotu sūriu. Kepkite grybus orkaitėje kol grybai pasidarys minkšti kai tikrinsite peiliu.    

Šaltinis: Fedon Lindberg "Mat for Livet" Cappelen Damm 2011.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą