2014 m. rugsėjo 14 d., sekmadienis

Cukinija - idealus maistas


Cukiniją galima naudoti prie mėsos ir žuvies patiekalų vietoj kepintų bulvių, ryžių ar makaronų.

Low carb atstovai vertina cukiniją, nes joje yra mažai angliavandenių, bet daug baltymų.
Liesinamųjų dietų atstovai taip pat vertina cukiniją, nes joje mažai kalorijų ir riebalų. Cukinija gerina virškinimą, veikia žarnyną raminamai bei varo šlapimą. 

Kepant cukinija traukia į save daug aliejaus, dėl to galiausiai galima panaudoti šiek tiek vandens.

Kepinta cukinija
1 cukinija
druskos & pipirų
sviesto kepimui

Supjaustykite cukiniją į gabalėlius, apibarstykite druska ir pipirais. Jeigu turite pjaustykite cukiniją sūrio skustuvu. Ištirpdykite sviestą keptuvėje ir apkepkite daržovę iš abiejų pusių.

Patiekite kaip garnyrą vietoj spageti.


Šaltiniai: Dr. Sofie Hexeberg og Gunn-Karin Sakariassen, Frisk med Lavkarbo: 100 Oppskrifter, Cappelen Damm, 2011.
George D. Pamplona- Roger, Frisk av Mat, Norsk Bokforlag, 2014.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą