2014 m. rugsėjo 17 d., trečiadienis

Migdolų košė - Almonds are a girl's best friends



Kad migdolai yra geriausi merginos draugai supranti kai paskaitai apie sveiką mitybą ir pažiūri filmą "Devil Wears Prada", kur niujorkietės suvalgo keletą migdolų pusryčiams ir įsispyrę į savo aukštakulnius išskuba į Vogue redakciją.

Back to reality...

Kai atsibosta avižinė košė arba grikių košė galima pasidaryti tokią migdolinę košę. Ji gaminama iš migdolų miltų. Man joje kiek trūko skonio, bet apskritai ji gana maloni ir švelni. Tai tikras LCHF (Low Carb High Fat).

Migdolų košė

Sudėtinės dalys:
20 g sviesto
25 g migdolų miltų
10 g fiberfin'o
1 dl grietinėlės
1 dl vandens
1/2 arb. š. Saldžiosios Ceratonijos lipų (angl.locust bean gum arba LBG; norv. Johannesbrødkjernemel. Labai bibliškas augalas, paskaitykit.) 

Gaminame:
1. Ištirpdykite sviestą puode.
2. Į sviestą įmaišykite migdolų miltus ir FiberFin'ą.
3. Supilkite grietinėlę ir išmaišykite iki vientisos masės.
4. Įpilkite vandensį į stiklinę su dangteliu. Įberkite į vandenį saldžiosios ceratonijos lipų ir gerai suplakite.
5. Supilkite plakinį į puodą ir išmaišykite. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
6. Atskieskite pienu arba grietinėle jeigu košė yra per tiršta. Jeigu per skysta, įmaišykite vieną iš birių dalių.
7. Jeigu košėje susidarė gumulėlių, galite paplakti masę rankiniu mikseriu (man to nereikėjo griebtis).

Patiekite su cinamonu (primena manų košę), sukrinu arba sviestu. Papuoškite uogomis arba migdolais bei jų drožlėm.



Šaltinis: Dr. Sofie Hexeberg og Birthe Storaker "Frisk med Lavkarbo: Frokost og Lunsj" Cappalen Damm, 2011.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą