Vištiena su Sambal Oelek


Šis receptas patraukė mano dėmesį dėl vieno reto ingrediento. Jame buvo sambal oelek. Sambal yra malajų kalbos žodis kilęs iš javiečių kalbos. Tai aštrus padažas susidedantis iš čili pipirų, česnakų, imbiero ir kitų dalių. Jame nėra cukraus. Be to sambal oelek galima rasti  ir Lietuvoje. Aš radau Akropolio Maximoj.

Vištiena su žemės riešutų sviestu ir kokosu

Receptas:

4-6 porcijos
4-6 vištienos krūtinėlės filė
2dl kokosų pieno
1-2 dl grietinėlės
4 valg. š. žemės riešutų sviesto
1arb.š sambal oelek
½ laimo sulčių
1arb. š. druskos
Sviesto kepimui

Paruošimas:  

Patiekalas ruošiamas ant viryklės.
Supjaustykite filė gabalėliais. Ištirpdykite sviestą keptuvėje ir lengvai pakepinkite vištieną, kad gabalėliai iškeptų. Padėkite vištieną į šoną ir leiskite pastovėti.
Sumažinkite temperatūrą. Supilkite kokosų pieną, sambal oelek, laimo sultis ir druską. Sumaišykite skonius ir leiskite pamažu pavirti penkias minutes be dangčio. Įdėkite žemės riešutų sviesto ir grietinėlės bei leiskite padažui pavirti kol jis įgaus kreminę masę, t.y., maždaug 5-10 min. Galima įlieti keletą lašų sojos padažo arba kokio kito padažo su stipriu skoniu.

Paguldykite vištieną atgal į keptuvę ir sušildykite.

Patiekite vištieną su skrudintais riešutais arba kokoso drožlėm, bei traškiom salotom.

 
Nors laksčiau dėl to sambal oelek po visa svietą, man jis pasirodė visai nebūtinas. Jis gal kiek priduoda gražaus raudonumo ir nemėgstant aštriai galima jo dėti mažiau. Man skaniau švelni vištiena. Šiam receptui ir taip daug skonio duoda žemės riešutų sviestas.

Kitas, beveik analogiškas, receptas man dar labiau patiko. 

Vištiena su keptais česnakais ir grietinėlės padažu

Receptas   
4-6 porcijos

600 g vištienos filė
1 nesmulkintas česnakas
Citrinų sultys
3 dl grietinėlės
1dl liesos grietinės
2-3 valg. šaukštai Philadephia sūrio
Sviesto kepimui
Druskos, pipirų ir rozmarino

Paruošimas:

Patiekalas ruošiamas ant viryklės ir 200 C orkaitėj.
Pakepinkite vištienos filė ir česnako skilteles iš abiejų pusių dideliam kiekyje sviesto. Užberkite druskos ir pipirų. Tada pašaukite vištieną į orkaitę ir kepkite trumpą laiką.

Į keptuvę supilkite grietinėlę ir liesą grietinę, leiskite jiems pavirti kartu su puse česnako skiltelių ir rozmarinu.
Sumalkite padažą su rankiniu mikseriu arba virtuvės kombaine. Perkoškite ir supilkite atgal į puodą. Užvirinkite ir sudėkite Philadelphia sūrį.

Patiekite su keptais česnakais ir virtomis daržovėmis.


Ten ne bulvė, o keptas česnakas. :-)
 
(Šaltinis: Annika Dahlqvist Matglede med Lavkarbo, Lille Måne, 2010)

 

Komentarai