Savaitgalio tortas



Gal dėl to, kad šis tortas nėra labai saldus, jo nesinori suvalgyti absoliučiai viso, kaip dažniausiai atsitinka su cukraus pilnais kreminiais tortais. Aš laikau tai pliusu. Nors jeigu norisi saldžiau, patarčiau įdėti papildomą šaukštą saldiklio ir į grietinėlę ir į biskvitą. (Kitą kartą ir aš taip darysiu.) Tačiau būtent šį tortą galima valgyti su šaukštu net neatsipjovus, kaip tai daro kultūristai po varžybų pavargę nuo vištienos ir baltyminių dietų. Nors gal ne, geriau atsipjauti gražiai. 

Tortas su Miško Uogomis be miltų (gluten free)
Biskvitas
6 kiaušiniai
2 ½ dl grietinėlės
2 valg. šaukštai Sukrino
60g sumaltų kokoso drožlių (drožlės sumaltos kavos malimo mašinėle pavirsta į miltus)
30 g migdolų miltų
1 ½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
2 valg. š. psyliumo luobelių

Išplakite kiaušinius ir grietinėlę. Įberkite Sukrino, maltų kokoso drožlių, migdolų miltų, kepimo miltelių ir psyliumo. Viską gerai išplakite ir leiskite tešlai pailsėti 10 minučių. Padalinkite tešlą į tris dalis ir paskirstykite į 22 cm sviestu išteptą apvalią formą. Kepkite orkaitėje 180 C 18 minučių.

Miško uogų grietinėlės kremas

5dl grietinėlės
300 g šaldytų miško uogų

2 valg. š. Sukrino pudros
150 g šviežių aviečių

50 g šokolado

Citrininės melisos papuošimui (galima praleisti)

1.     Išplakite grietinėlę. Sutrinkite šaldytas uogas su Sukrino pudra. Į pusę išplaktos grietinėlės įmaišykite sutrintas uogas. Pertepkite biskvito blynus grietinėle paraudusia nuo sutrintų uogų.
2.     Aptepkite šonus ir viršų likusia grietinėle. Apibarstykite šokolado drožlėmis ir papuoškite šviežiomis avietėmis bei citrinine melisa.

Patarimas: Migdolų miltai yra labai tinkami naudoti mažai angliavandenių turinčiuose kepiniuose. Migdolų miltus galima pasidaryti patiems iš migdolų: sukapokite riešutus ir sumalkite juos kavos malimo mašinėle arba blenderiu.        



(Šaltinis: Allers Lavkarbo Nr. 1/2014)

Komentarai

Rašyti komentarą