Cinamoninės Bandelės be Glitimo

Klasika kitaip

Vieno šilingo bandelės, kurių kilmės vieta lietingasis Bergenas, Lietuvoje žinomos kaip bandelės su cinamonu. 
Man šios bandelės visada patiko.
Bandelės, kurių receptą čia skelbiu skiriasi savo konsistencija. Jos rupesnės ir stangresnės negu jų pirmtakės.     

Bandelės su cinamonu
(12 bandelių)
50 g sviesto
4 kiaušiniai
1dl grietinėlės
75 g sezamo sėklų
150 g migdolų
25 g valcuotų rugių (arba ruginių kruopų/ rugių dribsnių)
4 valg. š. psyliumo
1 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. kardamono
1 valg. š. sukrino

Įdaras
100 g minkšto sviesto
1 valg. š. cinamono
50 g sukrino pudros
2 valg. š. kapotų migdolų

 Darome taip:
1.     Suplakite kiaušinius su grietinėle. Ištirpdykite sviestą ir supilkite į kiaušinių ir grietinėlės masę.
2.     Gerai sumaišykite sezamų sėklas, migdolus, rugius ir psyliumo luobeles virtuvės kombaine. Įberkite kepimo miltelius, kardamoną ir sukriną ir įmaišykite visa tai į kiaušinių plakinį.
3.     Padėkite tešlą šaltai 30 minučių. Tuo tarpu pasiruoškite įdarą. Sutrinkite sviestą, cinamoną ir miltelinį Sukriną (eritiritolį), kurį galima patiems susimalti kavamale. 
4.     Iškočiokite tešlą į 5 cm storumo keturkampį tarp dviejų kepimo popieriaus lapų. Užtepkite sviestinį įdarą ant iškočiotos tešlos viršaus. Suvyniokite tešlą į vyniotinį ir supjaustykite 1 cm storio riekėmis.
5.     Suguldykite riekes ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apiberkite kapotais migdolais ir kepkite 20 minučių 180 C karštyje.


 
(Allers Lavkarbo Nr. 1/2014)
 

Komentarai