2014 m. birželio 17 d., antradienis

Misija - Sumuštinis


Kai pirmą kartą pamačiau šiuos sumuštinius, buvau maloniai nustebinta. Paprastas ir lengvas užkandis tinkamas tarp pagrindinių valgymų arba kai parbėgi namo, o ten dar niekas neparuošta. Tai gali būti ir pusryčiai arba vakarienė.
Šitie sumuštiniai yra žavios kokės ir kulinarinių knygų autorės Cathrine Schück mintis.
Supjaustykite papriką riekėmis, ant jos uždėkite sūrio, kumpio arba salami. Sūris gali būti pvz., brie. Tarp sūrio ir paprikos galite užtepti sutrintą avokadą.

Anot Dr. Fedon A. Lindberg, pusriebius sūrius, tokius kaip brie, camembert, jarlsberg, galima valgyti tarp pagrindinių valgymų, bet visuomet tik su daržovėmis ar vaisiais, o ne su angliavandeniais su aukštu glikeminiu indeksu, tokius kaip duona ar krekeriai.

(Šaltiniai: Cathrine Schück, Lars -Erik Litsfeldt Lavkarbo fra Middelhavet,Lille Måne, 2011; Fedon Lindberg, Mat for Livet: Smart Lavkarbo for Hele Familien, Cappelen Damm, 2011) 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą