2014 m. birželio 22 d., sekmadienis

Iš Futbolo Pasaulio - Skrudinti avinžirniai


Populiariausia Norvegijos blogerė Fotballfrue, futbolisto žmona Caroline, pasirodo taip pat yra low carb šalininkė. Ji neseniai savo bloge pasidalino skrudintų avinžirnių receptu ir sulaukė komentarų, kad kiba metė mažaangliavandenystę.

Avinžirniai turi angliavandenių (22g/100g) tačiau jų GI (glikeminis indeksas) yra žemas (33). (Palyginimui keptų bulvių GI - 85). Žemas GI rodo, kad cukraus lygio kraujyje avinžirniai nepakelia. Kalorijų avinžirniuose 76 kcal/100g. Taigi, avinžirniai nėra jau visiškai nekaltas užkandis, bet ir ne pats blogiausias. Bent jau geresnis už čipsus.  
Pasak medicinos sesers Lystad, avinžirniai yra geras bulvių pakaitalas.

Prieš verdant avinžirnius reikia pamirkyti per naktį, po to virti valandą. Galima vartoti žirnius iš skardinės.

Skrudinti avinžirniai

Receptas
350 g avinžirnių
1-2 valg. šaukštai aliejaus
1-2 skiltelės česnako
Tarkuotos citrinos žievelės
Džiovinto čiobrelio prieskonio
Malto kmyno
Paprikos miltelių
Čili miltelių
Druskos ir pipirų

Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių. Nusausintus avinžirnius suberti į dubenį ir sumaišyti su aliejumi, kapotu česnaku, tarkuota citrinos žievele, prieskoniais, druska ir pipirais. Išberti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti apie 45-60 minučių. Kepimo metu pamaišyti šaukštu.
Ataušinti.

 


Neblogas receptas. Man kai kurie žirniai sukietėjo, tai juos išmečiau. Skaniau pasirodė kitą dieną. Gero futbolo!
(Šaltinis: fotballfrue.no) 

2 komentarai:

  1. Avinžirniai- virti, konservuoti? Mirkyti? Nes sausi, manau, neiškeptų, būtų kieti kaip akmenys. Šitą pabandysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mirkyti, mirkyti! Galima ir konservuotus kepti.

    AtsakytiPanaikinti