Ypatingesni produktai laikantis low carb


Prieš tai esančiame įraše pasidalinau ką paprastai perku įprastose maisto prekių parduotuvėse. Tai, kaip matėte, mėsa, kiaušiniai, sūris, (kokosų) pienas, daržovės bei sėklos ir riešutai. 
Tačiau, kaip žinia, maitinantis mažai angliavandenių turinčia mityba, arba Low Carb, kur nenaudojame įprastos duonos, makaronų ir saldumynų, tenka apsilankyti ir labiau specializuotose parduotuvėse. 
Fiziškai, ar internetu, aš lankausi tokiose specializuotose Norvegijos parduotuvėse kaip, Sunkost , Kinsarvik Naturkost, ir Life. Jos turi ir interneto ir fizines parduotuves. Thights.no prekiauja tik internetu.  

Prisimenu pradžioje vizitas į šias parduotuves būdavo kaip šventė. Viskas buvo įdomu ir viską norėjosi išbandyti. Mirgantys užrašai ant pakuočių, kad tai ekologiška, natūralu ir tikra man tikrai darė įspūdį. Be to, ten būdavo retų prekių. Išeidavau palikus ten kelis tūkstančius kronų ir net nesijausdavau kalta, nes juk sveikata brangiausia!💓
Pirkdavau menkiausią naujame recepte reikalingą produktą, tokį kaip "Ume Plum Seasoning" ( Japoniškų Umeboshi slyvų acto), kurio taip ir nesunaudodavau, "Humble" kramtomąją gumą, kuri taip lipo prie dantų, kad net ištraukė vieną mano pliombą. (Oi, oi, ne kas brangioje Norvegijoje.) Išbandžiau ir geriausią pasaulyje Naujosios Zelandijos "Manuka" medų, bet jis neliko mano reikalingiausių produktų sąraše.

Taigi, dabar, po keleto metų, reikalingų produktų sąrašas nusistovėjo iki tokio:
1. Fiberfin miltai (mano aprašyti čia, arba paskaityti apie produktus skyriuje PRODUKTAI) Nuoroda į Sunkost, bet Life parduotuvėje jie dabar pigesni - 119 kronų, (Sunkost -129 kr.)   
2. Fibrex 
3. Pofiber
4. Kokosų miltai (pigiausi Kinsarvik parduotuvėje, 59 kr.)
5. Migdolų miltai
Iš kairės į dešinę Fibrex, Pofiber, kokosų miltai, migdolų miltai, fiberfin.

Pasitaiko, kad spintelėje atsiranda ir rečiau naudojamų retų produktų. 
Šį kartą mano spintelėje nedrąsiai pūpso ir laukia geresnių laikų Xatano guma (arba derva), Zero noodles ir sojos dribsniai. 

Ir dar vienas pirkinys, kuris Norvegijoje būna tik sveiko maisto parduotuvėje, tai linų sėmenų aliejus. 
Žinau, kad Lietuvoje jo galima rasti paprastoje maisto prekių parduotuvėje, tačiau čia jo nėra. Perku aliejų pagamintą Helios kompanijos. 
Ekologiškas linų sėmėnų aliejus. 

Vietoj linų sėmėnų aliejaus galima naudoti Udo's choice optimalų  aliejų mišinį, kuris irgi yra ir labai geras ir sveikas su omega-3 ir 6 rūgštimis, bet aš paragavau jo, žinoma, ir nutariau apsistoti ties pigesniu variantu - linų sėmenų aliejumi.       
VARTOJIMAS
Kur aš vartoju tuos produktus, kuriuos perku sveikuolių parduotuvėse? 
Kokosų ir migdolų miltus vartoju tortams, blynams, kotletams, o fiberfin, fibrex, pofiber naudoju vienai vienintelei savo mėgiamai graikinių riešutų duonai

Na, o pabaigai susitariam, kad per ateinančią savaitę pasidalinsiu receptu, kur panaudosiu vieną iš tų retų ir pūpsančių spintelėje ingredientų - xatano dervą ar sojos dribsnius, jeigu jų galiojimas dar nepasibaigė. Jau manau žinau ką gaminsiu... 
           

Komentarai