Neypatingai man šis desertas patiko. Galbūt dėl to, kad neradau riebios varškės (18 proc.) ir vietoj to pridėjau riebios grietinės.
Bet apskritai receptas turi potencialo, tai ir dalinuosi.
500 g 18 proc. varškės
300 g sviesto arba kokoso aliejaus
2 šaukštai Sukrino (Melis arba Sukrin:1)
80 g tamsaus šokolado
50 ml grietinėlės (30-40 proc. riebumo)
Į varškę suberkite Sukriną. Į varškę įmaišykite kambario temperatūros sviestą ir sukite kol viskas susimaišys į vientisą masę. Tada voliokite rutuliukus arba dėkite varškės masę į formeles kaip nuotraukoje viršuje ir šaukite tai į šaldiklį 10-15 minučių.
Ant vandens vonelės ištirpinkite šokoladą ir ten pat sudėkite 100 g sviesto. Maišydami į sviestinio šokolado masę pilkite grietinėlę. Viską maišykite 5-7 minutes.
Ištraukite varškės rutuliukus iš kameros ir apliekite šokoladine glazūra. Rutuliukus valandai dėkite į šaldytuvą arba 20 min. į šaldiklį. Prašom - galima valgyti.
Laikyti bombeles šaldytuve.
Receptas adaptuotas iš lchf.ru.
PS Global Foods radau ir 16 ir 30 proc. riebumo rusiškos varškės, todėl vėl darysiu tokias varškės bombas.
Komentarai
Rašyti komentarą