Varškės fat bombos








Neypatingai man šis desertas patiko. Galbūt dėl to, kad neradau riebios varškės (18 proc.) ir vietoj to pridėjau riebios grietinės.
Bet apskritai receptas turi potencialo, tai ir dalinuosi.

500 g 18 proc. varškės
300 g sviesto arba kokoso aliejaus
2 šaukštai Sukrino (Melis arba Sukrin:1)
80 g tamsaus šokolado
50 ml grietinėlės (30-40 proc. riebumo)

Į varškę suberkite Sukriną. Į varškę įmaišykite kambario temperatūros sviestą ir sukite kol viskas susimaišys į vientisą masę. Tada voliokite rutuliukus arba dėkite varškės masę į formeles kaip nuotraukoje viršuje ir šaukite tai į šaldiklį 10-15 minučių.
Ant vandens vonelės ištirpinkite šokoladą ir ten pat sudėkite 100 g sviesto. Maišydami į sviestinio šokolado masę pilkite grietinėlę. Viską maišykite 5-7 minutes.
Ištraukite varškės rutuliukus iš kameros ir apliekite šokoladine glazūra. Rutuliukus valandai dėkite į šaldytuvą arba 20 min. į šaldiklį. Prašom - galima valgyti.
Laikyti bombeles šaldytuve.
Receptas adaptuotas iš lchf.ru. 

PS Global Foods radau ir 16 ir 30 proc. riebumo rusiškos varškės, todėl vėl darysiu tokias varškės bombas. 






Komentarai