Graikiškos salotos su raudonėliu


Graikiškos salotos su raudonėliu. Šios salotos visiems žinomos, bet kartais pamirštamos. Atradau jas  Maiklo Moslio knygoje apie pasninko dietą 5:2. Kaip jis teigia, salotose yra Fetos sūrio, kuris turi pieno baltymų taip naudingų badaujant. Fetos sūris yra gaminamas iš avių ar ožkų pieno. Jame yra mažiau riebalų nei kituose įprastuose sūriuose. Atsargiai - sūris yra aštraus skonio ir gana sūrus. 
Geriausiai tinkantys pomidorai čia - gerai ant saulėtos palangės sunokę pomidorai ant šakučių. Ne šalti kieti pomidorai iš šaldytuvo. Jie patenka į žemesnę diviziją.     

4 porcijoms
400 g pomidorų be minkštimo/sėklų, supjaustytų riekelėmis
1 raudonas svogūnas, supjaustytas žiedais
1 agurkas, supjaustytas į didelius gabalėlius
nedidelė gūžė romaninių salotų, suplėšytų į gabalėlius
12 kalamata alyvuogių
200 g fetos sūrio, sutrupinto

Padažui
2 valg.š. gero alyvuogių aliejaus
2 valg.š. raudonojo vyno acto
1 citrinos sulčių
1 arb.š. džiovinto raudonėlio
Druskos ir pipirų

Padažo dalys sumaišomos. Salotų dalys sumaišomos ir pagardinamos padažu. Patiekiama su šilta paskrudinta duona. Žinoma, low carb. (229 kcal).  


Komentarai

Rašyti komentarą