Naminis dešrainis

Šiaip dešrą low carbistai mėgsta. Valgo chorizo dešrą, kumpius, lašinius. Ir taip pagalvojus, o kas ten gali būti blogo dešroje? Juk tai mėsinis patiekalas ne koks pyragas. Tačiau visgi pasigilinus matosi, kad yra ten nelabai jau gerų priedų, tokių kaip pavyzdžiui bulvių krakmolo, o ir cukraus galima rasti bei kitokių dirbtinių priedų.

Todėl jeigu yra laiko, noro ir užsispyrimo galima dešrą pasigaminti ir nuo pat pradžių, "from scratch", kaip sako anglai. Na, kiaulės glostyti ir ganyti po pievas nereikės, bet nusipirkę faršą ir natūralias žarnas jau galite pradėti galvoti apie savo dešrainį. Aš šį iššūkį priėmiau ir štai pristatau jums low karbišką dešrainį .


"Hot dog" dešrelės su citrinomis ir čiobreliais 

Ingredientai:

100 g šoninės
1 mažas svogūnas
500 g kiaulienos faršo
1 valg.š. tarkuotos citrinos žievės
1 skiltelė išspausto česnako
2 šaukštelių čiobrelio
1 šaukštelis druskos
1/2 arb.š. pipirų
1 kiaušinis
2 valg.š. psyliumo (Fiberhusk)
150 ml pieno
1,5 m natūralios žarnos
Sviesto kepimui

Gamyba:

1. Susmulkinkite šoninę ir svogūną blenderyje ir sumaišykite su faršu. Sudėkite citrinos žievelę, česnaką, čiobrelį, druską ir pipirus kartu su kiaušiniu. Įmaišykite psyliumą į faršą, supilkite pieną ir viską gerai permaišykite.
2. Pamerkite žarną į vandenį ir leiskite jai išsipūsti. Sudėkite faršą į maistinį švirkštą arba maišelį ir sušvirkškite faršą į žarnas. Žarną suriškite mazgeliu arba naudokite virvutę.
3. Šakute padarykite skylutes dešroje ir kepkite jas ant sviesto 6 minutes iš kiekvienos pusės. Patiekite bandelėje, kurios receptas žemiau. Taip pat patiekite su naminiu kečupu, receptas irgi žemiau, garstyčiais, raudonu svogūnu ir agurkų salotomis pvz.


Hot dogų bandelės:
(8 bandelės)

70 g sezamų sėklų
50 g migdolų miltų
3 šaukštai Fiberhusk
2 arb.š. druskos
2 arb.š. Sukrino (eritritolio)
2 arb.š. kepimo miltelių
4 kiaušiniai
100 ml graikiško jogurto
3 valg. š. alyvuogių aliejaus


1. Susmulkinkite sezamų sėklas blenderyje, įmaišykite migdolų miltus, fiberhusk, eritritolį, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite kiaušinius, jogurtą ir aliejų ir leiskite blenderiui darbuotis 3-4 minutes. Leiskite tešlai pastovėti 10 minučių.
2. Padalinkite tešlą į 8 gabalėlius. Suritinkite pailgas dešreles, sudėkite į kepimui atsparų indą išteptą aliejumi ir kepkite 20 minučių 200 laipsnių karštyje.

Kečupas:

1 šalotinis svogūnėlis
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
1/2 obuolio
400 g pomidorų
2 valg.š. vandens
2 arb.š. paprikos
1 valg.š. obuolių acto
1 valg.š. razinų
druskos ir pipirų

Susmulkinkite svogūną ir pakepinkite jį aliejuje ant silpnos ugnies. Nulupkite obuolį. Nuplikinkite pomidorus ir nulupkite nuo jų odelę, išimkite taip pat sėklas. Supjaustykite pomidorus ir obuolį ir sudėkite ten kur ir svogūnas. Supilkite vandenį, papriką, actą ir razinas ir leiskite viskam pasivirinti 20 minučių. Sumaišykite kečupą su druska, pipirais ir trupučiu acto.






Komentarai