Kiaušinių suflė, pusryčiai



Šie pusryčiai šiek tiek įdomesni nei omletas. Man labiausiai juose patinka kiaušinio ir graikiškų riešutų derinys.
Prie suflė arba su ja galima pasigaminti ne tik graikiško jogurto, bet ir varškės, valgyti sūrį.

Suflė, beje, iš prancūzų kalbos reiškia išpūstas, pripūstas.

Orkaitėje jie labai išsipučia, bet išimti šiek tiek subliūkšta. Popierinės formelės šiems suflė man tinka tik iš IKEA, nes jos turbūt pateptos ant kitų gali ir prilipti. Tačiau jeigu naudosit metalinę formą ištepkite ją aliejumi taip pat, kad suflė nepriliptų.

12 kiaušinių suflė reikės:

50 g graikiškų riešutų
4 kiaušinių
200 ml grietinėlės arba riebaus pieno
Druskos ant peilio galo
1 arb.š. cinamono


Susmulkinkite riešutus peiliu. Kiaušinius ir grietinėlę suplakite mikseriu. Įmaišykite į kiaušinių masę reišutus kartu su cinamonu ir druska. Pilkite masę į popierines kepimo formeles arba ištepę metalines rapsų aliejumi liekite į jas.
Kepkite suflė orkaitės viduryje 200 C laipsnių temperatūroje 15-20 minučių arba kol kiaušinių masė sustings.

Šalia suflė pasitiekite miksą iš:

100 ml varškės arba tepamo sūrio sumaišyto su 100 ml graikiško jogurto
100 ml šviežių uogų
1 šaukštelio cinamono.




Komentarai