Avietinis sūrio pyragaitis


Kartą buvau pakviesta į Tupperware vakarėlį. Žinote tokį, kuris vyksta namuose pas kokią nors draugę kur su katalogais atvyksta Tupperware platintoja ir pristato Tupperware produkciją. Tą vienintelį kartą, kai buvau tokiam pristatyme, mergina demonstravo virtuvės prietaisą su rankiniu virvutės mechanizmu, kuris smulkina, trupina ir kapoja. Ji tai demonstravo su sausainiais ir parodė, kaip galima nesunkiai pasigaminti desertą. "Po to sausainius tiesiog reikia sluoksniuoti stiklinėje su grietinėle, uogomis ar dar kuo nors skaniu ir štai jums desertas," pasakojo ji.

Šis desertas, kuriuo čia dalinuosi  labai panašus į Tupperware atstovės demonstruotą desertą, bet, žinoma, čia vietoj sausainių - riešutai.

Beje nusipirkau tą smulkintoją, kuris kaip ir visa Tupperware produkcija per brangus, bet naudoju jį kapoti svogūnams, o ne sausainiams. Riešutams jis per skystas. Taigi jis pas mane prasmirdęs svogūnais, nežinau ar kas nors išdrįs ten kada nors įmesti sausainį.

Taigi desertas:

Avietinis sūrio desertas stiklinėje:

 Šešioms porcijoms reikės:
100 g sviesto
175 g migdolų
1 valg.š. kokosų palmių cukraus
300 g tepamo natūralaus sūrio (Philadelphia tipo)
300 ml graikiško arba natūralaus jogurto
2 valg. š. Sukrin Gold
100 g aviečių (šaldytų)
citrininės melisos
šviežių aviečių papuošimui


·         Sviestą ištirpinkite. Migdolus su žievele sukapokite maisto trintuve (ne Tupperware smulkintoju, bet elektriniu) arba peiliu (daug darbo) ir sumaišykite su palmių cukrumi, kuris turi žemą glikeminį indeksą ir yra neblogas paprasto cukraus pakaitalas. Įmaišykite sviestą.

·         Riešutų masę ištepkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir pakaitinkite orkaitėje 175 C karštyje 10 minučių. Masę visiškai atšaldykite. Kai imsite ją šaukštu ji trupės kaip kokie sausainiai. 

·         Kreminį sūrį sumaišykite su jogurtu, Sukrinu Gold ir šaldytomis uogomis. 
  • Toliau kremą sluoksniuokite pramaišiui su riešutų mišiniu į šešias ar mažiau stiklinių.

·         Papuoškite šviežiomis uogomis. 




Sukrin Gold galite įsigyti čia: https://pirmassaukstas.lt/ekologiski-produktai-internetu/page/3/

Komentarai