Šiems kotletams reikia krabų mėsos, kurios ir čia, Norvegijoje, ne visada randu, o konservuose ji visai niekam tikusi.Laimei dukros draugės tėvas mėgsta pažvejoti ir užmesti tinklus krabams gaudyti. Iš jo ir gavau krabų mėsos šiems menkės ir krabų kotletams.
Tad jeigu neturite krabų mėsos nesustokite, gaminkite žuvies kotletus vien šik iš menkės.
4 porcijos
230 g šviežios arba atšildytos menkių filės
4 česnako skiltelės
1 sukapota raudona aitrioji paprika
4 valg.š. kapotos kalendros
2 valg.š. smulkiai tarkuoto imbiero
280 g krabų mėsos
1 valg.š. kiaušinio baltymo
1 arb.š. druskos
1 arb.š. šviežiai malto pipiro
Alyvuogių aliejaus kepimui
Ruošimas:
Supjaustykite menkę į mažus gabalėlius.
Sukapokite česnaką, papriką, kalendrą, sutarkuokite imbierą.
Sumaišykite viską su menkės gabalėliais, krabų mėsa, kiaušinio baltymu, druska ir pipirais. Pasmulkinkite blenderyje kol masė taps rupiu faršu.
Uždenkite ir palaikykite žuvies faršą 20 minučių šaltai.
Sušildykite aliejų keptuvėje. Šaukštu formuokite kotletus. Kepkite 3-4 minutes iš kiekvienos pusės kol kotletai pageltonuos.
Iškeptus kotletus sudėkite į kitą keptuvę ir laikykite juos šiltai kol kepate daugiau koteltų.
Kotletus tiekite su čilipadažu ir coleslaw.
ČILI padažas
4 valg.š. čilipastos (Sambal Oelek, pavyzdžiui)
2 valg.š. riebios grietinės
Čilipastą ir grietinę sumaišykite.
Šaltinis 1.
Tad jeigu neturite krabų mėsos nesustokite, gaminkite žuvies kotletus vien šik iš menkės.
4 porcijos
230 g šviežios arba atšildytos menkių filės
4 česnako skiltelės
1 sukapota raudona aitrioji paprika
4 valg.š. kapotos kalendros
2 valg.š. smulkiai tarkuoto imbiero
280 g krabų mėsos
1 valg.š. kiaušinio baltymo
1 arb.š. druskos
1 arb.š. šviežiai malto pipiro
Alyvuogių aliejaus kepimui
Ruošimas:
Supjaustykite menkę į mažus gabalėlius.
Sukapokite česnaką, papriką, kalendrą, sutarkuokite imbierą.
Sumaišykite viską su menkės gabalėliais, krabų mėsa, kiaušinio baltymu, druska ir pipirais. Pasmulkinkite blenderyje kol masė taps rupiu faršu.
Uždenkite ir palaikykite žuvies faršą 20 minučių šaltai.
Sušildykite aliejų keptuvėje. Šaukštu formuokite kotletus. Kepkite 3-4 minutes iš kiekvienos pusės kol kotletai pageltonuos.
Iškeptus kotletus sudėkite į kitą keptuvę ir laikykite juos šiltai kol kepate daugiau koteltų.
Kotletus tiekite su čilipadažu ir coleslaw.
ČILI padažas
4 valg.š. čilipastos (Sambal Oelek, pavyzdžiui)
2 valg.š. riebios grietinės
Čilipastą ir grietinę sumaišykite.
Šaltinis 1.
Komentarai
Rašyti komentarą