En vanlig dag - Įprasta diena - My typical day


Reportažas iš šiandienos. Kas vyko šiandien nuo ryto iki pietų meto? Ogi pavadavau dėstytoją norvegų kalbos kursuose. Įprasta diena norvegų kalbos kursuose vyko įprastai: vadovėliai, pokalbiai ir aš su savo pasiruošta medžiaga, gramatika ir savo smalsiais klausimais.  
Tai buvo pradedančiųjų grupė, kurią sutinku ne pirmą kartą su kai kuriomis išimtimis, nes prisijungė ir naujų studentų.
Anksčiau grupėse būdavo žmonių iš Lietuvos, kitų rytų Europos šalių, dabar grupę sudaro beveik vien tik arabiškai kalbantys studentai ir beveik vien iš Sirijos ir Afrikos.

Vienu paskaitos metu, kai jie pradėjo tarpusavyje kalbėtis arabiškai, pasijutau kaip Marakeše. Taip jiems ir pasakiau. Jie tik šyptelėjo ir gūžtelėjo pečiais.
Tai skirtingos kultūros žmonės, o lengviau susikalbėti yra su tais, kurie stipriau pažengę. Net gera matyti, kaip prieš metus visiškai nesigaudantis afrikietis jau aiškina norvegiškas realijas vėliau atvykusiam kursų dalyviui. Yra ir tokių, kurie pradeda kalbėti arabiškai ir net nesupranta, kad aš nesuprantu. Kiti perduoda žinutę per kitus. Bet apskritai tai labai įdomūs žmonės iš visai kito pasaulio.
Tough Syrian youth!


Hello, I'm your teacher today.
Pietų pertraukėlės metu susiradau savo morką ir obuolį su riešutais. Pasidariau Pukka arbatos. Moteris iš Sirijos netgi pasiskolino arbatos maišelį, sakė paieškos tokios arbatos.
Ši arbata saldi be cukraus. Reiks užsipirkti.

Kai kursų metu kalbėjome apie maistą, pamačiau, kad low carb dvasia nesvetima ir Afrikos bei Azijos gyventojams. Tik pažiūrėkite ką vienas iš vadovėlio herojų ruošia vakarienei! Omletą! Ir nereikia kiaušinių breakfasticizuoti, kaip sako John Green, arba rezervuoti tik pusryčiams. Jie tinka bet kada! Priešpiečiams, vakarienei, pavakariams. Ir galite jų valgyti kiek norite.

Omletas su daržovėmis vakarienei. Geras pasirinkimas.




Rainy Norway here I come with my sunny Africa.

Komentarai