Žiedinių kopūstų ryžiai



Tai Paleo receptas. Šie 'ryžiai' labai tinka prie keptos lašišos. Niekada nekils minčių, kad čia ne baltieji ryžiai. Su šiuo patiekalu pavyksta visiškai apgauti skonio receptorius.
4 porcijos
Ingredientai:
1 arb. š. sviesto arba lydyto Ghi
1 vidutinio dydžio smulkiai supjaustytas svogūnas
2 išspaustos česnakų skiltelės
1/2 sutarkuotos žiedinio kopūsto galvos
1 juostelėmis supjaustyta saldžioji paprika
1 arb š. tamari arba sojų padažo
2 smulkiai pjaustyti laiškiniai svogūnai
juodųjų pipirų

Gaminame:
Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą. Pakepkite svogūnus ir česnakus, kol šie sumikštės, tada suberkite žiedinius kopūstus ir maišydami kepkite 2 minutes. Suberkite papriką ir maišydami kepkite dar 2 minutes, tuomet įpilkite tamari arba sojų padažo. Suberkite laiškinius svogūnus, užberkite pipirų, šviežių svogūnų ir patiekite.

 Šaltinis: Claire Yates Optimali Sveikata Pagal Paleo Mitybą, Obuolys, 2013.

Komentarai